April Patch Tuesday zorgt ervoor dat sommige gebruikers klagen over prestatieproblemen en zelfs de gevreesde BSOD

Inhoudsopgave:

April Patch Tuesday zorgt ervoor dat sommige gebruikers klagen over prestatieproblemen en zelfs de gevreesde BSOD
April Patch Tuesday zorgt ervoor dat sommige gebruikers klagen over prestatieproblemen en zelfs de gevreesde BSOD
Anonim

Twee dagen geleden zagen we hoe Microsoft de april-patch uitbracht die overeenkomt met de overeenkomstige Patch Tuesday. Een update met verschillende verbeteringen (het corrigeerde afdrukfouten bij sommige printers) en toevoegingen die onder andere de verwijdering van Edge met HTML-engine bevestigen. En met al deze verbeteringen klagen gebruikers over verschillende bugs

Volgens informatie verstrekt door Windows Latest, ondervinden sommige gebruikers bij het installeren van patch KB5001330 verschillende problemen. Van prestaties, fouten met het gebruikersprofiel of systeemstoringen die beginnen te verschijnen in de forums.

Mislukking van alle soorten

Vergissing
Vergissing

Dit zijn builds 19041.928 en 19042.928 voor Windows 10 op respectievelijk de 20H2 en 2004 branch. Een verplichte patch die echter terugkeert om problemen te veroorzaken op sommige machines na installatie. Fouten van verschillende typen die we nu zullen kennen voor het geval je jezelf in een van hen weerspiegeld ziet.

Een eerste type probleem is dat sommige gebruikers deze laatste update niet op hun computers kunnen installeren. Bij het proberen van worden enkele van deze foutmeldingen weergegeven op het scherm:

  • 0x800f081f
  • 0x800f0984
  • 0x800f0922

Een van de gebruikers klaagt op de Microsoft-forums over de onmogelijkheid om de nieuwste update te installeren en zegt dat deze dezelfde bug biedt waar patch KB5000842 al last van had.

Fout 0x800f0984 is een van de meest voorkomende bij het downloaden van de KB5001330-update. Dit is nog een opmerking over deze bug.

Dit zijn installatiegerelateerde problemen, maar ze klagen in andere gevallen ook over profile-gerelateerde bugs Een bug die eerder in het jaar leek te zijn opgelost en die ervoor zorgt dat de besturingssysteem te laden met een nieuw gebruikersprofiel na installatie.

Andere bugs verwijzen naar FPS-drop op het scherm bij het gebruik van sommige games, waardoor ze onspeelbaar worden. Deze gebruiker op Reddit klaagt over deze bug in Windows 10 20H2:

Een van de uitgangspunten van deze update is dat het Edge Legacy volledig van computers zou verwijderen, maar blijkbaar klagen sommige gebruikers dat het alleen het -pictogram en de bijbehorende bestanden heeft verwijderd nog steeds aanwezig.

Tot het blauwe scherm

mislukt
mislukt

In sommige gevallen zijn ze tijdens de update zelfs het gehate blue screen of death tegengekomen met fouten die verband houden met de incompatibiliteit van een stuurprogramma of de afwezigheid ervan.

Op dit moment rapporteert Microsoft geen bugs van dit type op de Patch Tuesday-pagina. Als je de update echter al hebt gedownload en je vindt een van deze bugs, dan kun je ze op de meest radicale manier elimineren die we al bij andere gelegenheden hebben gezien.

Als dit uw geval is en uw computer is getroffen door een van deze problemen, is een effectieve oplossing om de update te verwijderen die de storingen veroorzaakt: een proces dat door naar de route te gaan "Instellingen", "Update en beveiliging" en daarbinnen klik op "Geschiedenis van updates bekijken "De volgende stap is om de optie "Updates verwijderen" te gebruiken door de bijbehorende update aan te vinken en vervolgens op de knop "Verwijderen" te klikken. En als je nog niet hebt bijgewerkt en je weet het niet zeker over deze klachten kunt u de update tijdelijk pauzeren.

Populair onderwerp