Parallels Desktop in versie 16.5 stelt je nu in staat om Windows te virtualiseren op Mac-computers met M1-processor

Inhoudsopgave:

Parallels Desktop in versie 16.5 stelt je nu in staat om Windows te virtualiseren op Mac-computers met M1-processor
Parallels Desktop in versie 16.5 stelt je nu in staat om Windows te virtualiseren op Mac-computers met M1-processor
Anonim

Als je een Mac-gebruiker bent, ben je waarschijnlijk bekend met Parallels Desktop. Het is de oplossing waarmee u het Windows-besturingssysteem kunt uitvoeren op een op macOS gebaseerde computer met behulp van virtualisatie. Tot nu toe een mogelijke mogelijkheid, maar verre van het bereik van de nieuwe Macs met M1-processor.

Er is iets veranderd met de laatste update die is uitgebracht door het bedrijf dat verantwoordelijk is voor Parallels Desktop. Dankzij Parallels Desktop 16.5 kunnen eigenaren van een Mac met een siliciumchip nu ook kopieën van Windows op hun computers virtualiseren.

Windows 10 komt naar Macs met M1

Parallels Desktop
Parallels Desktop

De nieuwe Macs met het M1-hart, evenals de nieuwe modellen die moeten komen en gebaseerd zijn op ARM in plaats van Intel, zullen het Windows 10-besturingssysteem kunnen virtualiseren, hoewel ze moet de versie gebruiken die compatibel is met ARM-processors Daarnaast zijn er een aantal beperkingen vermeld door Microsoft waarmee rekening moet worden gehouden en het is bijvoorbeeld niet mogelijk om 64-bits applicaties (x64) uit te voeren en het gebruik is beperkt tot 64-bits toepassingen (ARM64), 32-bits (ARM32) en 32-bits (x86).

Je kunt nu Windows 10 draaien op deze computers met native ondersteuning en daarom alle Windows-applicaties draaien Het bedrijf beweert zelfs dat het verbeterde prestaties heeft en dat het draaien van Windows 10 in een virtuele machine op een Mac M1 beha alt tot 30% meer prestaties in vergelijking met een op Intel Core i9 gebaseerde MacBook Pro.

Bovendien beweren ze dat Parallels Desktop 16.5 2,5 keer minder stroom verbruikt op een MacBook met M1 SoC dan dezelfde laptop uitgerust met een Intel Core i5-processor, in dit geval een MacBook Lucht. Verbeteringen die ook gelden voor gaming, waar 60% meer DirectX 11-prestaties worden verwacht op een MacBook Pro met M1 in vergelijking met hetzelfde model met een Intel CPU en een AMD Radeon Pro 55x GPU.

De nieuwe versie van Parallels Desktop kan ook worden gebruikt met verschillende populaire ARM-gebaseerde distributies zoals Ubuntu 20.04, Kali Linux 2021.1, Debian 10.7 en Fedora Workstation 33-1.2.

Parallels Desktop wordt geleverd met gratis Parallels Access en Parallels Toolbox, beide ondersteund door Apple's M1 en is verkrijgbaar voor een prijs van 79,99 euro voor een jaarabonnement of 99,99 euro in een enkele aankoop.

Populair onderwerp