Microsoft koopt Nuance eindelijk voor $ 19,7 miljard

Inhoudsopgave:

Microsoft koopt Nuance eindelijk voor $ 19,7 miljard
Microsoft koopt Nuance eindelijk voor $ 19,7 miljard
Anonim

Vanmorgen was het nieuws dat Microsoft geïnteresseerd was in de overname van Nuance, een bedrijf dat onder meer deel uitmaakte van de basis en ontwikkeling van de technologie die tot Siri heeft geleid. En de dag is nog niet voorbij wanneer we hebben vernomen dat de aankoop is uitgevoerd

Microsoft Corp heeft eindelijk Nuance Communications gekocht en de twee bedrijven hebben de ondertekening aangekondigd van een definitieve overeenkomst waarbij Microsoft Nuance zal verwerven in een contante transactie ter waarde van $ 19,7 miljard, een grotere hoeveelheid dan die welke was gefilterd.

De op één na duurste aankoop

microsoft
microsoft

Aankoop gaat ervan uit dat Microsoft r $56 per aandeel beta alt, een premie van 23% op de slotkoers van Nuance op vrijdag 9 april. Het is de bedoeling dat de transactie dit kalenderjaar wordt afgesloten.

Zoals we al zeiden, is deze aankoop Microsoft's op één na grootste na de overname van LinkedIn in 2016 voor $ 29,2 miljard. Het sluit aan bij die van ZeniMax Media, het moederbedrijf van Bethesda, en de interesse in de overname van Discord. En tussendoor was ook de interesse van het Amerikaanse bedrijf om TikTok of Pinterest te kopen bekend.

Nuance is het bedrijf dat Swype heeft overgenomen, het beroemde mobiele toetsenbord waarmee Swiftkey het voortouw nam met zijn toetsenbord, een bedrijf dat op zijn beurt werd overgenomen door Microsoft. Bovendien is Nuance ook het bedrijf achter Dragon-software die ook in Swype is geïntegreerd om te dienen als een spraakherkenningsassistent die leert op basis van hoe u het gebruikt.

Microsoft's doel met deze aankoop is om twee van zijn divisies te versterking, zoals de medische waarin Dragon zal worden opgenomen om de interactieve klantenservice en van natuurlijk, de business, een van de pijlers van het bedrijf waar ze willen inzetten op het gebruik van kunstmatige intelligentie (daar komt Nuance om de hoek) en het gebruik van spraakherkenning voor gebruik in een groot aantal toepassingen in betreffende biometrische oplossingen.

Populair onderwerp