Microsoft is geïnteresseerd in het kopen van Nuance, makers van Siri-technologie, voor $ 16 miljard, volgens Bloomberg

Inhoudsopgave:

Microsoft is geïnteresseerd in het kopen van Nuance, makers van Siri-technologie, voor $ 16 miljard, volgens Bloomberg
Microsoft is geïnteresseerd in het kopen van Nuance, makers van Siri-technologie, voor $ 16 miljard, volgens Bloomberg
Anonim

Microsoft beleeft een intense tijd op het gebied van aankopen. Op het reeds bevestigde van ZeniMax Media, het moederbedrijf van Bethesda en de interesse om Discord over te nemen, is het nieuws nu gerelateerd aan Nuance, een spraakherkennings- en kunstmatige intelligentietechnologiebedrijf dat het nieuwe doelwit van de Redmond lijkt te zijn bedrijf

Nuance Communications, zo heet het, lijkt op de radar van Microsoft te staan. Volgens Bloomberg is de gigant uit Redmond geïnteresseerd om dit bedrijf over te nemen in ruil voor een bedrag van bijna 16.$ 000 miljoen in een operatie waarvan de besprekingen al ver gevorderd zouden zijn.

Microsoft's op één na grootste aankoop

Siri
Siri

Een nieuwtje dat, naast Bloomberg, ook is bevestigd door Reuters en dat verwijst naar een aankoop van Nuance Communications Inc. door Microsoft die de komende dagen zelfs voltooid zou kunnen worden.

De prijs waarover wordt gesproken is ongeveer 16.000 miljoen dollar (ongeveer 13.444 miljoen euro tegen de huidige wisselkoersen), wat elk aandeel op ongeveer 56 dollar per aandeel brengt. Volgens Cinco Días zou deze prijs een premie van 23% betekenen ten opzichte van de slotkoers van vrijdag voor Nuance-aandelen.

Voor degenen die Nuance niet kennen, het is een bedrijf dat gespecialiseerd is in kunstmatige intelligentie onderdeel van de architect van de lancering van Siri, de stemassistent van Apple. Als het wordt uitgevoerd, zou het de op één na grootste overname van Microsoft zijn na de aankoop van LinkedIn voor $ 26,2 miljard in 2016.

Voorlopig hebben noch Nuance noch Microsoft een verklaring afgelegd, dus we zullen een verhaal over Microsoft en een nieuwe aankoop in de gaten moeten houden. En het is dat, afgezien van de twee die aan het begin werden genoemd, het Amerikaanse bedrijf al geruime tijd de portemonnee regelmatig meeneemt voor een wandeling.

Zo zagen we hoe LinkedIn, GitHub of de studio die verantwoordelijk is voor de ontwikkeling van de Minecraft-videogame, of de vermeende interesse om Venture Beat over te nemen, dat de economische kracht van een bedrijf laat zien, dat van Redmond, met een marktwaarde van meer dan $ 1,93 biljoen.

Populair onderwerp