Servers in kokende vloeistof: dit is het idee van Microsoft om oververhitting van hun computers te voorkomen

Inhoudsopgave:

Servers in kokende vloeistof: dit is het idee van Microsoft om oververhitting van hun computers te voorkomen
Servers in kokende vloeistof: dit is het idee van Microsoft om oververhitting van hun computers te voorkomen
Anonim

Als we het hebben over het creëren van "serverfarms" die nodig zijn voor cloudverwerking, worden bedrijven geconfronteerd met verschillende uitdagingen: aan de ene kant energieverbruik en aan de andere kant voorkom oververhitting van zoveel teams samen warmte genereren in harmonie.

In het begin kan de optie om de hitte te vermijden, zijn om airconditioningapparatuur te gebruiken, of dat is tenminste wat de gemiddelde gebruiker misschien denkt. Maar bij Microsoft gaan ze veel verder en als we al hebben gezien hoe ze datacenters in de oceaan hebben ondergedompeld, hebben ze nu besloten ze te koelen met vloeistof, maar niet met vloeistof op lage temperatuur, maar met een vloeistof die koelt ze door te koken

Constante temperatuur op 50 graden

Kopieer server
Kopieer server

Het lijkt misschien een tegenstrijdigheid die ongeveer zo wordt uitgelegd. Het proces in kwestie beantwoordt aan de technologienaam van tweefasige vloeistof-immersiekoeling Een systeem waarmee apparaten veel efficiënter kunnen worden gekoeld dan wanneer lucht voor hetzelfde doel wordt gebruikt, omdat de vloeistof verbetert de warmteoverdracht.

Bij dit systeem wordt het apparaat in kwestie ondergedompeld in een vloeistof die de componenten niet beschadigt en die tegelijkertijd verantwoordelijk is voor het opvangen en verminderen van de gegenereerde warmte A stof die, in tegenstelling tot het eenfasige systeem waarbij de vloeistof koud is, een kokende gebruikt.

Server
Server

Wanneer de vloeistof aan de kook komt, wordt een damp gegenereerd die, bij het bereiken van een condensor, weer wordt omgezet in vloeistof die weer als regen v alt, waardoor een gesloten circuit wordt gevormd om een constante temperatuur binnenin te handhaven. Het geheim zit ook in de gebruikte stof, een vloeistof gemaakt door 3M die een kooktemperatuur van 50 graden Celsius bereikt en elektronische componenten niet beschadigt.

Voorlopig is het een ontwikkelingsproject en ze testen het gewoon op een Azure-server in Washington. Afhankelijk van het resultaat nemen ze dit systeem mee naar andere locaties. Bovendien helpt dit systeem bij het oplossen van het andere probleem dat aan het begin werd genoemd, het energieverbruik, omdat het volgens Microsoft voor elke server een besparing van tussen de 5% en 15% mogelijk maakt.

Populair onderwerp