Hoe te controleren of uw Facebook-account is blootgesteld aan het recente datalek

Inhoudsopgave:

Hoe te controleren of uw Facebook-account is blootgesteld aan het recente datalek
Hoe te controleren of uw Facebook-account is blootgesteld aan het recente datalek
Anonim

Het was het nieuws van het weekend: de gegevensdiefstal op Facebook waardoor de gegevens van 533 miljoen gebruikers beschikbaar zijn voor bijna iedereen Persoonlijke gegevens die zijn gestolen en gratis gelekt op het internet en dat omvat e-mails, telefoonnummers, gebruikersnamen… alweer een aanval op de privacy van Facebook.

Spanje ontsnapte niet aan deze spot en er circuleert al een tekstbestand op het netwerk dat met een gewicht van ongeveer 800 megabyte informatie biedt over alle gelekte accounts in ons land. Een feit dat veel gebruikers zorgen baart die zich afvragen of hun gegevens zijn blootgesteld. En om te controleren of de dreiging hen volledig heeft geraakt, niets beter dan deze stappen te volgen.

Uw gegevens zichtbaar?

Back-upbeveiliging
Back-upbeveiliging

Een actie die u kunt uitvoeren vanaf uw pc, vanaf uw mobiele telefoon, een tablet en in het algemeen vanaf elk apparaat met internettoegang en een browser. Ga gewoon naar de Have I Been Pwned-meldingsservice voor datalekken.

Op deze website, die al is gebruikt om te controleren of onze gegevens zijn blootgesteld aan andere datalekken en diefstallen, is het nu mogelijk om ook te controleren of onze persoonlijke gegevens aan het licht zijn gekomen op het Facebook-gegevenslek.

Een kopie
Een kopie

Voer gewoon deze link in en typ in het zoekvak het e-mailadres waarmee we ons Facebook-account hebben geregistreerd. Klik op de "pwned"-knop en als we enig risico hebben, licht het scherm rood op met het volgende bericht:

Twee kopie
Twee kopie
drie kopie
drie kopie

En onder alle gegevens, in het geval dat ons Facebook-account wordt beïnvloed, zal het in de lijst staan. Als ons account daarentegen schoon is, zien we een groen scherm met dit andere bericht:

vijf kopie
vijf kopie

In het weekend zijn gegevensdiefstal gegevens van 533.313.128 Facebook-gebruikers openbaar gemaakt, waaronder mobiele telefoonnummers, naam, geslacht, locatie, burgerlijke staat, beroep, geboortedatum en e-mail adressen, dus we worden geconfronteerd met een uiterst ernstige gebeurtenis en het is niet handig om de veiligheid van ons account te negeren.

Het probleem is dat we in deze service alleen zoekopdrachten per e-mail kunnen uitvoeren en niet per telefoon, een element dat is gefilterd. Google in dat geval een beetje en je vindt het platte tekstbestand waarin je op telefoonnummer kunt zoeken om de veiligheid van je account te controleren.

Gegevens kopiëren
Gegevens kopiëren

Het is niet de eerste keer dat Facebook betrokken is bij controverse, maar deze keer heeft de hoeveelheid gelekte gegevens geleid tot schandaal en alarm bij veel gebruikers.

Populair onderwerp