Microsoft bestudeert de aankoop van Discord voor meer dan 10.000 miljoen dollar, volgens Bloomberg

Inhoudsopgave:

Microsoft bestudeert de aankoop van Discord voor meer dan 10.000 miljoen dollar, volgens Bloomberg
Microsoft bestudeert de aankoop van Discord voor meer dan 10.000 miljoen dollar, volgens Bloomberg
Anonim

Microsoft overweegt te gaan winkelen en deze keer het doel van het bedrijf Redmond is om Discord over te nemen Het nieuws dat in de media verschijnt, verwijst naar een interesse in het bedrijf dat zou de betaling van een bedrag van meer dan 10.000 miljoen dollar met zich meebrengen.

Als we onlangs hebben gezien hoe Microsoft de aankoop van Bethesda of beter gezegd, van ZeniMax Media, het moederbedrijf, voltooide, nu is het doelwit Discord, de voice messaging-applicatie voor de gaming wereld die steeds belangrijker wordt in de markt.

Interesse in de gamingmarkt

microsoft
microsoft

Microsoft is geïnteresseerd in de overname van Discord en is bereid hiervoor meer dan 10 miljard dollar te betalen, zo hebben bronnen dicht bij de operatie aan Bloomberg bevestigd. Houd er rekening mee dat Discord in de laatste financieringsronde een waardering van $ 7 miljard had nagestreefd, dus de aankoop zou ruim boven dat bedrag liggen.

Discord is een berichtenservice voor games waarmee je verbinding kunt maken met verschillende servers die zijn gekoppeld aan hun respectievelijke gemeenschappen, via spraak, video of chat. Een platform met meer dan 140 miljoen actieve gebruikers.

Microsoft is een van de bedrijven die geïnteresseerd is in het overnemen van Discord en de gesprekken staan nu aan het begin, dus het is nog niet bekend wat de uitkomst kan zijn van de operatie. Nog een symptoom van Microsoft's interesse in de gamingmarkt.

Als Microsoft in het verleden interesse had om Pinterest en TikTok over te nemen, is Discord nu het doelwit. Een acquisitie die de Xbox Game Pass-service zou verbeteren misschien door gebruik te maken van Nitro, de premiumservice van Discord met toegang tot exclusieve functies en, overigens, op te komen tegen Twitch.

Populair onderwerp