Je kunt dus woorden of zinnen vertalen in Windows 10, zonder applicaties van derden en met slechts een muisklik

Inhoudsopgave:

Je kunt dus woorden of zinnen vertalen in Windows 10, zonder applicaties van derden en met slechts een muisklik
Je kunt dus woorden of zinnen vertalen in Windows 10, zonder applicaties van derden en met slechts een muisklik
Anonim

Bij het vertalen van inhoud is het eerste dat vaak in je opkomt het gebruik van een applicatie. Het duidelijkste voorbeeld is Google Translator, maar er zijn ook andere websites en applicaties die deze dienst aanbieden. Maar het is ook dat vanuit Windows 10 je ook inhoud kunt vertalen

Of het nu gaat om uitdrukkingen, woorden of zinnen, het besturingssysteem van Microsoft biedt de mogelijkheid om vertalingen uit te voeren, met slechts een muisklik en zonder dat u applicaties van derden hoeft te installeren. En in dit artikel ga ik uitleggen hoe je dat kunt doen.

Zonder Windows 10 te verlaten

Icoon
Icoon

Om toegang te krijgen tot deze functie, opent u eenvoudig het zoekvak dat u op uw computer heeft en dat wordt weergegeven door een vergrootglas in de linkerbenedenhoek van het scherm naast toegang tot de "Startmenu ".

Een zoekvak dat eerder aan Cortana was gekoppeld en toen zagen we hoe het werd gescheiden om functies onafhankelijk aan te bieden aan de virtuele adviseur van Microsoft. Als het niet verschijnt, klik dan met de rechtermuisknop op de onderste balk en klik op de optie "Show search icon"

Icoon 2
Icoon 2

Om deze functie te gebruiken, is het nodig dat we eerst het woord "Vertalen" schrijven (zonder de aanhalingstekens). Op deze manier, als we "Hoe gaat het met je" willen vertalen, zou het voldoende zijn om "Vertalen hoe gaat het met je" in het zoekvak te schrijven. Op de onderstaande foto heb je het voorbeeld.

vertalen
vertalen

Het systeem doet de rest en herkent de taal waarin we schrijven. Het resultaat, de gekozen taal, is standaard de taal die in het systeem wordt gebruikt, maar we kunnen in het taalvak de taal kiezen die we willen gebruiken.

Talen
Talen

Op dat moment zien we het woord, de uitdrukking of de zin die we hebben gevraagd om te vertalen en onder de vertaling. Bovendien toont het resultaat expressies die gerelateerd lijken met de zin of het woord waarnaar we op zoek zijn.

Als we daarentegen alleen "vertalen" of "vertaler" schrijven, kunnen we in het vak aan de rechterkant alle gewenste inhoud en het systeem schrijven regelt het voor de rest. We moeten alleen oppassen met leestekens, die ons soms parten kunnen spelen.

Vertalen
Vertalen

Bovendien heeft het een vitaminefunctie die ons een paar stappen kan besparen. Als we het commando "translate" schrijven, de taal waarnaar we willen vertalen en de uitdrukking die we willen vertalen, dan verta alt het systeem het onmiddellijk. Bijvoorbeeld "vertaal Frans hallo" In de onderstaande foto zien we het resultaat.

Vertalen Frans
Vertalen Frans

Voor het voorbeeld heb ik Frans gebruikt, maar we kunnen elke andere taal gebruiken en het systeem doet de rest. Een handig hulpmiddel dat ons een paar stappen kan besparen bij het werken met uitdrukkingen en teksten in verschillende talen en zonder afhankelijk te zijn van applicaties van derden.

Populair onderwerp