Edge Legacy loopt ten einde: dit zijn de versies van Windows 10 die op 13 april ja of ja worden verwijderd

Inhoudsopgave:

Edge Legacy loopt ten einde: dit zijn de versies van Windows 10 die op 13 april ja of ja worden verwijderd
Edge Legacy loopt ten einde: dit zijn de versies van Windows 10 die op 13 april ja of ja worden verwijderd
Anonim

Edge Legacy of wat hetzelfde is, de vorige versie van Edge, komt tot een einde. Het is waar dat het nog steeds kan worden gebruikt, maar Microsoft is al duidelijk dat het zijn bestaan zal beëindigen met de release van de volgende Windows 10-update wanneer deze op 13 april wordt uitgebracht, een wijziging die van invloed zal zijn op verschillende Windows 10 versies

De datum waarop we de release van een update zullen zien, de lente 2021-update, die licht en licht lijkt, zal ook de datum zijn waarop de oude Microsoft Edge zal stervenNiet verwonderlijk gezien het feit dat Microsoft deze week aankondigde dat het de ondersteuning voor Edge Legacy stopte.

Vaarwel Edge, hallo nieuwe Edge

Kant
Kant

De nieuwe Microsoft Edge op basis van Chromium is een groot succes voor Microsoft Het heeft gebruik gemaakt van het volledige potentieel van Chromium om uw browser te voorzien van nieuwe functies die in een periodiek. Het is niet alleen dat u Chrome-extensies kunt krijgen, dat ook. Het is alleen zo dat Edge nu echt goed werkt en steeds meer nieuwe gebruikers overtuigt.

Een browser met extensies (ja, eindelijk) maar tegelijkertijd sneller en veiliger, met nieuwe functies die ook van tevoren kunnen worden getest gewoon door de versies te downloaden die vonden we in een van de drie testkanalen.

Kant
Kant

De nieuwe Edge heeft, ondanks zijn jeugd, een marktaandeel, waar het al 8,01% heeft om een hek om Firefox of Safari te zetten. Chrome is nog ver weg, maar Edge is nog maar net begonnen en er zijn nog steeds veel achterblijvende teams die de klassieke Edge gebruiken.

De waarheid is dat, of ze het nu leuk vinden of niet, iedereen die de Windows 10 13 april-update installeert, zal zien hoe Chromium-gebaseerde Edge Edge Legacy definitief zal vervangen We had een soortgelijke beweging gezien, maar dit is al de definitieve dood en Edge Legacy zal ja of ja worden verwijderd.

De oude Edge zal dan genoegen moeten nemen met overleven op computers die nog steeds systemen gebruiken vóór Windows 10, zoals Windows 7 of Windows 8.x. Dit zijn de versies die worden beïnvloed:

  • Windows 10, Versie 1803, Alle edities (april 2018)
  • Windows 10, Versie 1809, Alle edities (oktober 2018)
  • Windows 10, Versie 1903, Alle edities (mei 2019)
  • Windows 10, Versie 1909, Alle edities (oktober 2019)
  • Windows 10, Versie 2004, Alle edities (mei 2020)
  • Windows 10, versie 20H2, alle edities (oktober 2020) (alleen Microsoft Edge Legacy wordt in dit geval verwijderd).

Microsoft waarschuwt ook dat het niet mogelijk zal zijn om beide versies tegelijkertijd te laten draaien, iets wat tot nu toe mogelijk was, tenminste als de apparatuur wordt bijgewerkt. En voor het geval iemand in de verleiding komt om niet te updaten, waarschuwen ze dat het niet handig is om de update over te slaan, omdat dit de apparatuur in gevaar zou brengen, waardoor deze onbeschermd zou blijven tegen mogelijke cyberaanvallen en kwetsbaarheden.

De waarheid is dat het even kan duren voordat de update arriveert. Hoewel het op 13 april wordt uitgebracht, Microsoft geeft het meestal gespreid vrij zodat het zich in het geval van een bug niet verspreidt over het enorme aantal computers met Windows 10. Dit is de bestaansmarge die veel gebruikers die Edge Legacy gebruiken nog steeds hebben.

Populair onderwerp