Blue Screen keert terug met de update van maart 2021: gebruikers ervaren crashes bij het gebruik van de printer

Inhoudsopgave:

Blue Screen keert terug met de update van maart 2021: gebruikers ervaren crashes bij het gebruik van de printer
Blue Screen keert terug met de update van maart 2021: gebruikers ervaren crashes bij het gebruik van de printer
Anonim

Een paar uur lang kunnen Windows 10-gebruikers die hun computers willen updaten en die geen deel uitmaken van de ontwikkelingskanalen, de nieuwste update downloaden die door Microsoft is uitgebracht. Met patch KB5000802 kun je de Windows 10 maart 2021 update downloaden, een update die echter voor problemen zorgt.

Beschikbaar voor verschillende versies van Windows 10 zoals Windows 10 1909, Windows 10 2004 en voor de 20H2-tak, de KB5000802-patch lijkt een andere patch met problemen te zijn en het veroorzaakt de gevreesde BSOD(Blue Screen of Death) scherm of blue screen of death bij gebruik van een printer.

Alleen bij het afdrukken van een document

mislukt
mislukt

Een update waarvoor informatie beschikbaar is via deze link die aanzienlijke verbeteringen en bugfixes aan het systeem brengt, maar ook hoofdpijn veroorzaakt voor Microsoft en problemen voor gebruikers gebruikers.

De forums beginnen de meningen van gebruikers te uiten die laten zien hoe een blauw scherm op het systeem is verschenen wanneer ze hebben geprobeerd een printer te gebruiken Er zijn al discussies op Reddit met Klachten van gebruikers die het BSOD-scherm zien verschijnen bij het gebruik van printers:

Op de blauwe schermwaarschuwing van de "fout", verschijnt het bericht "APC_INDEX_MISMATCH voor win32kfull.sys", waardoor de computer volledig wordt vergrendeld. Voorlopig worden Kyocera, Ricoh, Zebra-printers getroffen… maar alleen wanneer de gebruiker op de printknop drukt, ongeacht de applicatie waarmee ze willen werken (Word, Acrobat, Kladblok…).

De waarheid is dat er zelfs op YouTube video's zijn die laten zien hoe de fout kan worden opgelost. Een probleem dat ook verergert, aangezien het een cumulatieve update is die automatisch wordt gedownload en geïnstalleerd.

De oplossing? Verwijderen

Verwijderen
Verwijderen

Op dit moment heeft Microsoft hier geen commentaar op gegeven en zoals in andere soortgelijke gevallen met fouten veroorzaakt door een update, is de enige best mogelijke oplossing het verwijderen van de update.

Als u de KB5000802-update wilt verwijderen, gaat het proces via het pad "Instellingen", "Update &Beveiliging" en klik daarin op "Updategeschiedenis bekijken" De volgende stap is om de optie "Updates verwijderen" te gebruiken door de update KB5000802 te markeren en vervolgens op de "Verwijderen" knop

Dit is de drastische oplossing, want een andere uitweg is overschakelen naar Microsoft PCL6-printerstuurprogramma's.

De waarheid is dat op dit moment en bij gebrek aan officiële informatie, er gebruikers zijn die de update blijkbaar blijven ontvangen, samen met meningen dat Microsoft deze heeft onderbroken. We zullen alert zijn op elk antwoord van Microsoft over deze kwestie.

Populair onderwerp