Microsoft Teams is nu toegankelijker: live spraaktranscriptie en download van alle tekst in Word-bestand arriveert

Inhoudsopgave:

Microsoft Teams is nu toegankelijker: live spraaktranscriptie en download van alle tekst in Word-bestand arriveert
Microsoft Teams is nu toegankelijker: live spraaktranscriptie en download van alle tekst in Word-bestand arriveert
Anonim

Praten over Microsoft-toepassingen om teamwerk te vergemakkelijken, is praten over Teams. Het is samen met Zoom een van de meest succesvolle apps in de tijd van de pandemie die we meemaken. Een tool die het voor werknemers en professionals gemakkelijker maakt om ondanks de afstand verbonden te blijven en die nu belangrijke verbeteringen krijgt.

Microsoft heeft mogelijkheden toegevoegd aan Teams en nu zien we hoe de applicatie de mogelijkheid heeft om transcriptie in re altime uit te voeren van de stem van de persoon die aan het woord is, een verbetering die ze eind 2020 aankondigden. Een belangrijke verbetering was gericht op toegankelijkheid die anderen aansluit, zoals de ondersteuning van de lijstfunctie, de "Samenmodus" om het bellen aangenamer te maken of het toenemende aantal deelnemers.

Makkelijker voor slechthorenden

Met de nieuwste versie van Teams hebben deelnemers toegang tot de mogelijkheid om de video die ze op het scherm zien te transcriberen, iets dat het voor mensen met gehoorproblemen veel gemakkelijker maakt om toegang te krijgen tot de applicatie audition Een functie die naar Teams komt in de apps voor Windows en macOS.

Met de transcriptiefunctie kunnen gebruikers een live transcript zien van waar de persoon die momenteel aan deelneemt het over heeft in een re altime videogesprek of vergadering. De tekst verschijnt naast de video van de vergadering en bevat de naam van de spreker en een tijdstempel om aan te geven wie er aan het woord is.

De functie voor live transcriptie is ingeschakeld voor gastheren, presentatoren en aanwezigen en maakt het gemakkelijk om het gesprek te volgen tijdens vergaderingen op afstand. Om de mogelijkheid beter te benutten, kan bovendien alle getranscribeerde tekst worden gedownload als een Word-bestand, hoewel de organisator van de vergadering ook de mogelijkheid heeft om de transcriptie te verwijderen.

teams
teams

Om gebruik te kunnen maken van de transcriptiemogelijkheid, moeten deelnemers de desktopversie van Teams gebruiken (u kunt deze downloaden via deze link), aangezien deze niet werkt op de applicatie website. Bovendien is live transcriptie momenteel beperkt tot Engelssprekende gebruikers met de standaard Engelse taal in Teams.

Microsoft Teams

  • Ontwikkelaar: Microsoft Corporation
  • Download het op: Microsoft Store
  • Prijs: Gratis
  • Categorie: Productiviteit

Populair onderwerp