Je kunt nu de nieuwe verticale tabbladen van Edge en een vernieuwde geschiedenis proberen, en met een druk op de knop

Inhoudsopgave:

Je kunt nu de nieuwe verticale tabbladen van Edge en een vernieuwde geschiedenis proberen, en met een druk op de knop
Je kunt nu de nieuwe verticale tabbladen van Edge en een vernieuwde geschiedenis proberen, en met een druk op de knop
Anonim

Microsoft blijft verbeteringen toevoegen aan zijn nieuwe door Chromium aangedreven Edge-browser. Gisteren zagen we nieuwe extensies om de bruikbaarheid te verbeteren en nu is het tijd om een vrij opvallende te ontdekken, zoals de tabbladen die verticaal in de browser zijn geplaatst.

Edge introduceert een merkwaardige functionaliteit, aangezien de locatie en vorm van de tabbladen sinds het begin der tijden vrijwel onveranderd is gebleven. Nu met de nieuwe tabbladen in verticaal formaat, wil Microsoft de gebruikerservaring verbeteren en daarbij een onderscheidende functie bieden.

Met één druk op de knop

Edge deelt de basis van Chromium, wat het bijvoorbeeld mogelijk maakt om te profiteren van alle extensies en thema's die het gebruikt. Nu, met verticale tabbladen, Microsoft voegt een eigen functie toe.

De browser staat nu verticale tabs toe, zodat ze naar de linkerkant van de browser gaan door te scrollen vanaf hun traditionele locatie bovenaan. Dit kan leiden tot verlies van het gezichtsvermogen van hen of van de pagina, iets dat Microsoft heeft opgelost door alleen een identificerend pictogram weer te geven dat groter wordt wanneer u de aanwijzer eroverheen beweegt.

Microsoft stelt dat deze distributie een betere bruikbaarheid mogelijk maakt. De tabbladen zijn teruggebracht tot de minimale uitdrukking maar ze blijven alle informatie weergeven bij gebruik van de aanwijzer, aangezien er een verticale balk wordt geopend met de naam van elk tabblad dat de rest van de tijd verborgen is.

Maar het is niet de enige verandering, want nu staat Microsoft toegang tot de geschiedenis toe als een vervolgkeuzemenu met een rechterzijbalk met een ontwerp dat erg lijkt op dat van de tabbladen in de balk linkerkant.

geschiedenis
geschiedenis

Bovendien hebben ze de prestaties geoptimaliseerd en Microsoft beweert dat het de prestaties heeft verbeterd met het starten van Edge, dat nu tussen 29% en 41% sneller draait dan voorheen.

Verbeteringen in Bing

En wat Bing betreft, heeft Microsoft ook verbeteringen aangebracht. Aan de ene kant voegt het een beeldherkenningsfunctietoe die vergelijkbaar is met Google Lens, zodat het voldoende is om een afbeelding te selecteren voor Bing om naar vergelijkbare resultaten te zoeken.

Als we een zoekopdracht uitvoeren, zal Bing nu georganiseerde en gestructureerde informatie over specifieke onderwerpen weergeven, waarbij de resultaten op een meer logische en georganiseerde manier worden georganiseerd.

Populair onderwerp