Microsoft-tests in het gedeelte "Instellingen", een functie om de personalisatie van de pc te vergemakkelijken

Inhoudsopgave:

Microsoft-tests in het gedeelte "Instellingen", een functie om de personalisatie van de pc te vergemakkelijken
Microsoft-tests in het gedeelte "Instellingen", een functie om de personalisatie van de pc te vergemakkelijken
Anonim

In oktober 2020 zagen we hoe Microsoft via build 20231 het configuratieproces faciliteerde door middel van een reeks schermen die gebruikers tijdens het proces proberen te helpen.

Via een reeks pagina's voor Windows-configuratie (OOBE of "Out of Box Experience") kan de gebruiker het apparaat aanpassen aan het beoogde gebruik en tegelijkertijd zien gebruikers een meer geavanceerd installatieproces transparant. Een verbetering die zich blijft ontwikkelen en nu een nieuwe sectie heeft met de naam "Apparaatgebruik" maar nu in de sectie "Instellingen"

Nieuwe sectie Apparaatgebruik

Apparaatgebruik
Apparaatgebruik

Het menu "Instellingen", dat toegankelijk is via het tandwiel in de linkerbenedenhoek van het scherm, biedt steeds meer opties en in de zijbalk waarin verschillende opties verschijnen, is er nu ook een sectie genaamd "Het apparaat gebruiken".

Dit is een optie die voorkomt in ontwikkelingsbuilds van Windows 10, een optie die, hoewel aanwezig in de sectie "Aanpassing", nog steeds bugs bevat. Onthoud dat deze functie alleen verschijnt in Build 21313 van Windows 10 en om deze te activeren is het noodzakelijk om tools van derden te gebruiken.

Voor nu, en volgens Windows Latest, lijkt deze nieuwe optie je in staat te stellen het gebruik van de computer aan te passen aan de behoeften van de gebruiker. En als curiositeit heeft het gedeelte "Apparaatgebruik" de interne codenaam "SettingsUserIntentPage", wat aangeeft dat het gekoppeld kan zijn aan de nieuwe instellingenervaring OOBE

Van de in aanmerking komende configuratie-opties kan de gebruiker rekenen op een reeks categorieën, waarin hij het gebruik dat hij zijn apparatuur gaat geven, kan instellen, waarbij onderscheid wordt gemaakt tussen "Games", "Familie", "Creativiteit", "Schoolwerk", "Amusement" en "Zaken"

Vermoedelijk afhankelijk van de gekozen "modus" zal het apparaat de configuratie daaraan aanpassen Als je games kiest, zal het apparaat zijn configuratie oriënteren om al zijn potentieel te benutten in de titel die het uitvoert, andere aspecten buiten beschouwing latend die op dat moment niet relevant zijn.

Dit is een functie die momenteel wordt getest en het is niet bekend of deze functie zal worden geïmplementeerd in de volgende grote Windows 10-update.

Populair onderwerp