Toegang tot xCloud via Chrome of Edge: Microsoft test hoe cloudgaming naar alle platforms kan worden gebracht

Inhoudsopgave:

Toegang tot xCloud via Chrome of Edge: Microsoft test hoe cloudgaming naar alle platforms kan worden gebracht
Toegang tot xCloud via Chrome of Edge: Microsoft test hoe cloudgaming naar alle platforms kan worden gebracht
Anonim

Project xCloud of wat hetzelfde is, xCloud, is het alternatief om op andere apparaten dan videoconsoles te spelen met behulp van de cloud en de kracht van Microsoft-servers op een zodanige manier dat bijvoorbeeld onze telefoon, het is gewoon het scherm waarop we spelen

We hebben gezien hoe xCloud werkt op een telefoon, maar Microsoft wil niet beperkt zijn tot het naar mobiel brengen van games en wil de ervaring testen in webbrowsers als goed. En dat is het doel van de tests die ze uitvoeren, in Google Chrome en Microsoft Edge. Een manier om bijv. Apple-besturingselementen te omzeilen.

Het doorbreken van (bijna) opgelegde limieten

GamePass
GamePass

Een nieuwtje dat Tom Warren heeft herhaald in The Verge en dat de mogelijkheden van xCloud aanzienlijk vergroot door niet afhankelijk te zijn van een app en dus toegankelijk te zijn via twee browsers zoals Chrome en Edge, die ook platformonafhankelijk zijn. Dit is geen nieuw nieuws, aangezien er in december al geruchten over de ronde deden.

Enkele tests die momenteel intern worden ontwikkeld door Microsoft-medewerkers, die verantwoordelijk zijn voor het testen van het resultaat van deze nieuwe ontwikkeling. Een ontwikkeling waarvan voorlopig geen verdere details bekend zijn.

Dit systeem lijkt te werken als een launcher, wat betekent dat zodra de titel die we willen gebruiken is geselecteerd, de game op volledig scherm wordt weergegeven en dat dit nodig zal zijn een controller of control pad hebben om te kunnen spelen.

Maar blijkbaar zal het niet alleen dienen als een launcher, maar het zal ook aanbevelingen doen voor games die ons kunnen interesseren, de toegang tot games in de cloud die toegankelijk zijn via Xbox Game Pass Ultimate of ook met de mogelijkheid om de titels die we hebben gespeeld te hervatten. Wat nu nog niet duidelijk is, is de resolutie waarmee deze games onze telefoons, tablets of computers zullen bereiken.

Voorlopig zijn testen gericht op Chromium-gebaseerde browsers, wat ons beperkt tot Google's Chrome en Microsoft's nieuwe Edge, wat al het geval is met Stadia van Google. Enkele interne tests die dan plaats moeten maken voor een open bèta die al voor meer gebruikers toegankelijk zou zijn vóór een algemene implementatie en dat zou betekenen dat we de limieten kunnen doorbreken die, in dit geval door Apple, zijn opgelegd aan applicaties die afhankelijk zijn van de cloud.

Populair onderwerp