Microsoft test een functie om erachter te komen welke apps de camera van ons team gebruiken

Inhoudsopgave:

Microsoft test een functie om erachter te komen welke apps de camera van ons team gebruiken
Microsoft test een functie om erachter te komen welke apps de camera van ons team gebruiken
Anonim

Nu privacy en beveiliging een steeds grotere zorg voor ons zijn, dicteren bedrijven en ontwikkelaars hoe verschillende applicaties en besturingssystemen moeten werken. En in het geval van Microsoft zullen sommige van deze verbeteringen worden weerspiegeld in toekomstige versies van Windows 10.

En is dat een van de mogelijke functies van Windows 10 gerelateerd is aan de mogelijkheid om te bepalen welke applicaties de camera of webcam gebruiken van ons team. Een functionaliteit die ze al testen in interne ontwikkelingen van Windows 10X.

De camera onder controle

Camera
Camera

De volgende lente-update van Windows 10 lijkt te komen met nieuws en verbeteringen (gisteren hebben we het verdwijnen van Edge Legacy besproken) en een van hen die weet of het deze verbetering zou kunnen zijn die ons in staat stelt te weten welke apps onze camera gebruiken.

In het geval dat een applicatie de camera van ons apparaat gebruikt, je hoeft alleen maar de cursor over het camerapictogram te schuiven in de taakbalk om te zien hoe het systeem laat zien hoeveel apps gebruiken momenteel de camera.

Een nuttige privacyverbetering, die aansluit bij een andere functie die u al laat weten wanneer de microfoon in gebruik is via een pictogram dat lijkt op het taakbalkgebied. Het nieuwe camerapictogram verschijnt op de taakbalk naast het wifi- en batterijpictogram

Deze functie wordt intern getest op Windows 10X, maar Windows 10 kan de ontvanger zijn van deze verbetering die het toestemmingscontrole- en beheersysteem een beetje dichterbij zou brengen dan we kunnen vinden in mobiele besturingssystemen zoals iOS of Android.

Populair onderwerp