Google verbetert privacy in Chrome: meldingen kunnen nu worden verborgen wanneer we scherm delen

Inhoudsopgave:

Google verbetert privacy in Chrome: meldingen kunnen nu worden verborgen wanneer we scherm delen
Google verbetert privacy in Chrome: meldingen kunnen nu worden verborgen wanneer we scherm delen
Anonim

Google blijft verbeteringen aan Chrome toevoegen en de nieuwste, aangekondigd op de blog van het bedrijf, komt ten goede aan iedereen die gebruik maakt van schermdeling, vooral nu telewerken steeds sterker wordt om de pandemie die ons treft te overwinnen Google heeft een maatregel ingevoerd die wil dat we wat meer privacy hebben

Het bedrijf heeft de komst aangekondigd van een nieuwe Chrome-update die de privacy van gebruikers wil verbeteren op die momenten dat ze het scherm delen. En de maatregel kan niet eenvoudiger zijn, want wat het doet is de inhoud verbergen die wordt weergegeven in pop-upmeldingen.

Geen vervelende en nieuwsgierige meldingen alstublieft

Chroom
Chroom

Om te voorkomen dat een persoonlijke melding ter plaatse verschijnt en door meer gebruikers wordt gezien wanneer we schermen delen, voegt Google de mogelijkheid toe om dit type melding te verbergen in Chrome. Volgens Google is deze maatregel bedoeld om "afleiding te verminderen en te voorkomen dat vertrouwelijke of persoonlijke informatie per ongeluk wordt weergegeven tijdens het delen van het scherm".

Meldingen die vertrouwelijke informatie kunnen bevatten, zoals pop-upmeldingen van Google-chat, meldingen van ontvangen e-mails en meldingen van verschillende webpagina's die de relais. Een functie die nu beschikbaar is om tabbladen te delen in Google Meet.

Meldingen kunnen worden gedempt door de muisaanwijzer op een melding te plaatsen en de optie "dempen" te selecteren, maar gebruikers kunnen ook aangeven wanneer ze meldingen moeten weergeven door "inhoud weergeven" te selecteren. Op deze manier gedempte meldingen worden alleen weergegeven als je het scherm niet langer deelt.

De nieuwe functie is vanaf vandaag beschikbaar voor Google Workspace-gebruikers met Essentials-, Business Starter-, Business Standard-, Business Plus-, Enterprise Essentials-, Enterprise Standard- en Enterprise Plus-accounts. Daarnaast is het ook toegankelijk voor klanten van G Suite Basic, Business, Education, Enterprise for Education en Nonprofits, evenals gebruikers met een persoonlijk Google-account

Populair onderwerp