Microsoft zet ook in op autonoom rijden: investeert in Cruise en zijn oplossingen voor geconnecteerde voertuigen

Inhoudsopgave:

Microsoft zet ook in op autonoom rijden: investeert in Cruise en zijn oplossingen voor geconnecteerde voertuigen
Microsoft zet ook in op autonoom rijden: investeert in Cruise en zijn oplossingen voor geconnecteerde voertuigen
Anonim

De zelfrijdende auto streeft ernaar de volgende grens te worden, een nieuw slagveld voor veel merken in de komende jaren. We hebben voorbeelden in de autosector, met bedrijven als Tesla, een pionier op dit gebied, of Nio, zijn weerspiegeling in China dat wil beginnen met verkopen, hoewel het moet gaan verkopen om de gegevens te vergroten die zijn rijsysteem in de cache zullen opslaan.

Naast de traditionele merken die elk in hun eigen tempo de markt willen betreden, zijn er ook de technologische reuzen die met prille projecten of geruchten aan de horizon verschijnen. We kennen al de voertuigen van Alphabet en Google, de weddenschap van Amazon met Zoox of de hints over een Apple-auto, Project Titan (niets te maken met de optie om Tesla te kopen). Bets wordt nu vergezeld door Microsoft, dat heeft geïnvesteerd in Cruise, een bedrijf dat technologie voor autonoom rijden ontwikkelt.

Wedden op autonoom rijden

Cruise
Cruise

En het feit is dat het bedrijf uit Redmond een investeerder is geworden in Cruise, een startup die technologie voor autonoom rijden ontwikkelt en in 2016 werd overgenomen door General Motors. Daartoe heeft het bedrijf 2000 bijgedragen miljoen dollar om bij te dragen aan de ontwikkeling van Cruise-projecten.

Een alliantie tussen de twee bedrijven die zal resulteren in wederzijds voordeel Cruise heeft meer kapitaal en potentieel voor de ontwikkeling van zijn oplossingen voor autonoom rijden, samen met de infrastructuur van Microsoft's Azure voor wanneer de de tijd komt, port het resultaat naar mogelijke voertuigen.

En in het geval van Microsoft, via Azure, Microsoft's krachtige cloud, wordt een leidende rol als het gaat om autonoom rijden en ook, Microsoft gaat volledig in die toekomst om diensten te verlenen naar mogelijke voertuigen die de markt bereiken.

Microsoft voegt zich dus bij andere investeerders in Cruise, zoals Honda of General Motors, bedrijven die al kapitaal in de startup hebben geïnvesteerd naarmate de freelancers van het voertuigbedrijf dichter bij de commercialisering van hun technologie komen.

Meer informatie| Cruise

Populair onderwerp