Een Xbox Series X- of Series S-controller aansluiten op een Windows 10-pc

Inhoudsopgave:

Een Xbox Series X- of Series S-controller aansluiten op een Windows 10-pc
Een Xbox Series X- of Series S-controller aansluiten op een Windows 10-pc
Anonim

Heb je een Xbox Series X/S-controller en wil je deze gebruiken om van je pc-games te genieten? Het kan de ideale optie zijn om te profiteren van sommige titels, aangezien de bedieningselementen, samen met Microsoft-consoles, compatibel zijn met een pc met Windows 10 en die ook een bijgewerkte versie van het besturingssysteem heeft. systeem.

En het aansluiten van een Xbox One-controller op Series X of Series S is supereenvoudig in slechts een paar stappen. Of het nu bedraad is of via Bluetooth, dit is wat je nodig hebt om je next-gen Xbox-controller te gebruiken op een pc met Windows 10.

Xbox-controllers instellen op Windows 10 pc

xbox-controller op pc
xbox-controller op pc

Het gebruik van een Xbox Series X- of Xbox Series S-controller met uw pc biedt hetzelfde resultaat als het gebruik van een conventionele controller en als u er al een in huis hebt, bespaart u om door de kassa te gaan om een bedieningspaneel te krijgen voor gebruik op de pc. Hier zijn de te volgen stappen om beide apparaten te verbinden.

En je kunt kiezen tussen bekabeld of draadloos dankzij Bluetooth-connectiviteit. U kiest welke bij u past, maar beide bieden hetzelfde resultaat en zijn net zo eenvoudig uit te voeren.

Sluit de controller aan via USB

USB
USB

Als u de controller via USB wilt aansluiten, is de enige voorzorgsmaatregel die u moet nemen een USB-kabel met USB Type C-aansluiting aan het ene uiteinde (u kunt een converter-adapter) die door beide bedieningselementen wordt gebruikt en aan de andere kant een standaard USB-verbinding uitgeeft of niet die van uw pc.

Met deze vereiste gecontroleerd, hoeven we alleen de kabelcontroller op de computer aan te sluiten en de pc zal het automatisch herkennen We zullen een waarschuwingsvenster zien in de balk van taken die aangeven dat het proces is gestart en een andere waarschuwing, na een paar seconden, die aangeeft dat het correct is geconfigureerd.

Xbox-controller op pc
Xbox-controller op pc

Je hoeft niets te doen, het besturingssysteem doet het allemaal en aan het einde zul je zien hoe het eruit ziet tussen de aangesloten accessoires. Maar ja, het is aan te raden dat je de Xbox niet aan hebt staan, zodat synchronisatie- of gebruiksproblemen met de pc niet kunnen optreden wanneer deze is gekoppeld aan de console.

Xbox-controller op pc
Xbox-controller op pc

Verbind de controller via Bluetooth

Bluetooth
Bluetooth

En als je de voorkeur geeft aan het gemak gebruik de draadloze verbinding dankzij Bluetooth, dan is dit wat je moet doen.

Xbox-controller op pc
Xbox-controller op pc

Eerst moet je naar het menu "Instellingen" gaan en de sectie invoeren "Apparaten" en wanneer het nieuwe venster wordt geopend, toegang krijgen tot de sectie "Bluetooth en andere apparaten" in de linkerkolom.

Xbox-controller op pc
Xbox-controller op pc

Je ziet een paneel en in het bovenste gedeelte de knop "+" met de tekst "Bluetooth of ander apparaat toevoegen" waarop je moet klikken om de proces.

Xbox-controller op pc
Xbox-controller op pc

Zoals je op deze regels kunt zien, wordt er een venster geopend met opties om een apparaat aan je pc toe te voegen en daaruit kies je degene die als eerste verschijnt, Bluetooth:

  • Bluetooth
  • Draadloos display of basisstation
  • Overig

Reeds in dit venster en met de melding dat er naar apparaten wordt gezocht om toe te voegen, moet je de Xbox One Series X- of Series S-controller aanzetten en na een paar seconden ingedrukt houden de kleine knop die aan de achterkant verschijnt naast de triggers gedurende twee seconden totdat de knop met het Xbox-logo snel begint te knipperen.

bt
bt

Op dat moment is de controller in de koppelingsmodus klaar om door de pc te worden gedetecteerd en zou u de naam van de controller in de lijst moeten zien verschijnen. Met de naam Xbox Wireless Controller moet je erop klikken zodat Windows de koppeling voltooit, zodat je hem kunt gaan gebruiken.

Xbox-controller op pc
Xbox-controller op pc

Als je de controller via Bluetooth met Windows 10 verbindt, kun je natuurlijk een probleem tegenkomen (in feite dwong het me om het twee keer te proberen omdat het het niet herkende).

Populair onderwerp