Licenties om Windows 10 te activeren: soorten, prijzen en waar ze te koop zijn

Inhoudsopgave:

Licenties om Windows 10 te activeren: soorten, prijzen en waar ze te koop zijn
Licenties om Windows 10 te activeren: soorten, prijzen en waar ze te koop zijn
Anonim

We hebben het bij andere gelegenheden gehad over de verschillen die we vinden tussen de verschillende versies van Windows 10. En nu gaan we weten wat de mogelijkheden zijn die we op de markt kunnen vindennaar de tijd om een Windows-licentie voor onze computer te krijgen.

Windows 10-licenties zijn te vinden op verschillende webpagina's, maar ze bieden niet allemaal dezelfde mate van beveiliging, dezelfde prijzen en natuurlijk zijn ze niet allemaal legaal. Als we tussen de alternatieven zoeken, gaan we kijken wat voor soort licenties we kunnen vinden voor Windows 10 en zo Windows op een nieuwe computer kunnen activeren.

Licenties: soorten en waar ze te koop zijn

Windows 10
Windows 10

En het eerste is, als herinnering, om de drie soorten Windows 10 die we gaan vinden te onthouden en te onthouden, met de nadruk op de huiselijke sfeer en buiten beschouwing gelaten andere die niet zo interessant zijn voor gewone gebruikers, zoals die welke gericht zijn op de zakelijke of educatieve markt.

  • Windows 10 Home: de basis, degene die we allemaal kennen en die toegang biedt tot de belangrijkste functies van het besturingssysteem. Zoals we destijds zagen, verliest het in vergelijking met de Pro-versie, omdat het geen toegang heeft tot enkele meer geavanceerde functies. Het kan echter geldig zijn voor een groot aantal gebruikers.
  • Windows 10 Pro: Vergeleken met de vorige heeft deze meer functies en opties, maar ten koste van een hogere prijs. Het is misschien bedoeld voor gebruikers die op zoek zijn naar meer werkmogelijkheden en die ook over krachtigere apparatuur beschikken.
  • Windows 10 Pro for Workstations: dit is echt gericht op de professionele markt. Een licentie die de functies van de Pro-versie verbetert met toevoegingen die het mogelijk maken om met een grotere hoeveelheid gegevens te werken, wat meer stabiliteit en beveiliging biedt tegen onder meer fouten.

En nu, met de drie soorten Windows 10 die we kunnen vinden in het rijk van de "normale" gebruiker, is het tijd om te kijken waar we licenties kunnen kopen om onze pc te activerenen de eerste plaats is natuurlijk de Microsoft Store. De officiële Microsoft Store biedt licenties voor elk van deze drie versies. Of het nu gaat om Windows 10 Home, Windows 10 Pro of de Windows 10 Pro for Workstations-versie, ze hebben allemaal een plek.

Windows 10-licenties
Windows 10-licenties

De prijs is in dit geval 145 euro voor Windows 10 Home, 259 euro als we een licentie voor Windows 10 willen krijgen Pro of 439 euro als we Windows 10 Pro for Workstations kopen. Prijzen vastgesteld door Microsoft, maar niet het enige alternatief.

En we kunnen licenties vinden op andere alternatieve websites. Zowel op Amazon, PcComponentes, Fnac… officiële licenties voor gebruik op een enkele computer tegelijk, zoals de vorige, die, ja, iets lagere prijzen kunnen bieden. Het volstaat te zeggen dat Windows 10 Home voor zo'n 130 euro te vinden is tegenover 145 in de Microsoft Store. Maar naast deze opties is er nog een andere die misschien interessanter is.

OEM, Retail en GVLK

Activeren
Activeren

De goedkoopste zijn OEM-licenties. OEM is de afkorting voor Original Equipment Manufacturer, in het Spaans Original Equipment Manufacturer en het is een licentie die door de ontwikkelaar, in dit geval Microsoft, aan de fabrikant van de apparatuur wordt gegeven, zodat hij software op een pc kan installeren. En hoewel dit officiële en legitieme alternatieven zijn, er zijn enkele aspecten waarmee rekening moet worden gehouden en verschillen die moeten worden verduidelijkt met betrekking tot de typen Retail en GVLK

Vergeleken met de OEM's hebben we het Retail-type, dat zijn die waarin de ontwikkelaar de licentie aanbiedt op een medium zoals een dvd of een USB en dat kan worden gebruikt voor zowel 32 als 64 systeembits. We kunnen dit gebruiken op zoveel computers als we willen, maar met de beperking om het tegelijkertijd te gebruiken.

En samen met de OEM- en Retail-licenties vinden we de GVLK-licenties, een model dat in tegenstelling tot de vorige gelijktijdig gebruik op verschillende computers mogelijk maakt, wat betekent dat ze voornamelijk gericht op het zakelijke veld, waar een entiteit gewoonlijk een groot aantal apparatuur gebruikt en geen van de eerste twee (OEM en Retail) winstgevend is.

Van deze drie is het OEM-type goedkoper en mogelijk interessanter voor de gemiddelde gebruiker, hoewel ze die specifieke punten hebben die bekend moeten zijn. En het is dat het OEM-type niet alleen gericht is op een specifiek type systeem (32 of 64 bits), maar, zoals we al zeiden, gefocust is op het gebruik ervan op een enkele pc

Op deze manier en als we van apparatuur veranderen, kunnen we geen gebruik maken van die licentie (het kan ook gebeuren bij het veranderen van componenten), iets dat we kunnen doen met een conventioneel type of retail.

OEM-licenties… eye

Activeren
Activeren

Onder de OEM-licenties die we op verschillende webpagina's kunnen vinden, voorbeelden van licenties voor ongeveer 15 euro waarmee een computer kan worden geactiveerd. Een aanzienlijk lagere prijs dan de licenties die we eerder noemden, maar pas op, en op dit punt moet je er rekening mee houden dat de OEM-licenties die we in veel gevallen op het netwerk kunnen vinden, gestolen licenties zijn. Bovendien, en zoals we al zeiden, hebben alleen fabrikanten het recht om deze licenties te gebruiken, dus de aankoop en het gebruik zijn in strijd met de licentievoorwaarden van Microsoft.

In feite is het voldoende om rond te gaan op de Microsoft-forums om antwoorden te vinden op twijfels met betrekking tot OEM-licenties en het is noodzakelijk om te verduidelijken dat dit soort licenties exclusief zijn voor fabrikanten en dat het gebruik ervan door individuen niet wordt overwogen in de gebruiksvoorwaarden van Microsoft.

Populair onderwerp