Een versie van Polaris, de Windows 10X-seed voor ARM32-computers, is uitgelekt

Inhoudsopgave:

Een versie van Polaris, de Windows 10X-seed voor ARM32-computers, is uitgelekt
Een versie van Polaris, de Windows 10X-seed voor ARM32-computers, is uitgelekt
Anonim

Het lijkt een prehistorie, maar het was 2018 toen er werd gespeculeerd over een nieuw Microsoft-besturingssysteem. Een verwarrende tijd van namen met benamingen als Andromeda, Project EN Windows Lite, Polaris… De laatste was de kiem van wat later zou komen en nu een versie van de geannuleerde SKU van het systeem is zojuist het Windows Core-besturingssysteem gelekt.

De gelekte versie komt overeen met een ontwikkeling uit 2018 en bevat het basisbesturingssysteem zonder verdere toevoegingen. Geen "Shell" of applicaties toegevoegd. Een versie die de basis vormt van de volgende Windows 10X en het systeem dat HoloLens 2. aandrijft

Alleen voor ARM32-apparaten

Polaris
Polaris

Windows Core OS is de basis van een besturingssysteem dat van modulariteit zijn vlag wilde maken Een basis zodat het op verschillende platforms kan worden gebruikt zonder afbreuk te doen aan de efficiëntie en efficiëntie van beveiliging en betrouwbaarheid, zelfs op apparaten met meer elementaire hardware. En Polaris, is de versie van Windows Core OS die is ontworpen voor pc's.

Met de komst van Windows 10X werden zowel Polaris, dat Windows 10 S ging vervangen, als Andromeda, de versie van de SKU voor de Surface Duo, geannuleerd. Beide waren tot vandaag vergeten, waarna een versie van Polaris is uitgelekt.

De versie die is uitgelekt is de RS3 RTM-versie Een zeer eenvoudige versie, bedoeld voor op ARM gebaseerde apparaten die geen interessante applicaties hebben en geen Shell hebben. De build komt overeen met build 16299 en kan momenteel worden gedownload van het archief.org.

Deze build is bedoeld voor apparaten met de ARM32-architectuur, wat betekent dat het alleen kan worden gebruikt om op te starten met oudere apparaten, die gebaseerd zijn op een systeem van 32 bits, geval van de Surface RT. En het nut, weinig meer dan anekdotisch, om te controleren wat de kiem was van wat we nu weten en dat begin 2021 zou moeten aankomen.

Populair onderwerp