Access to Collections heeft een nieuwe zwevende interface in Edge die Microsoft al aan het testen is

Inhoudsopgave:

Access to Collections heeft een nieuwe zwevende interface in Edge die Microsoft al aan het testen is
Access to Collections heeft een nieuwe zwevende interface in Edge die Microsoft al aan het testen is
Anonim

Microsoft Edge wordt elke dag beter. De komst van de Chromium-engine is alles een adem van leven geweest voor de browser van Microsoftdie regelmatig updates en verbeteringen ziet aankomen, hetzij in de stabiele versie of via enkele van de ontwikkelingskanalen, of het nu bèta is, Dev of Canary.

En deze keer is het de werkbalk die een verbetering ziet aankomen. Een nieuw ontwerp wordt getest onder een gesloten groep gebruikers in het Insider-programma dat een nieuw ontwerp biedt in deCollecties dropdown van de werkbalk.

Een nieuw zwevend venster

Collecties
Collecties

Als we al konden experimenteren met een nieuwe gebruikersinterface die beschikbaar is in de secties "Geschiedenis" en "Favorieten", is dit nieuwe ontwerp nu beschikbaar voor de collecties.

Met de nieuwe interface wordt de zwevende vensterlay-out overgenomen en kan deze al worden getest in "Favorieten" en "Geschiedenis". Dit maakt het gemakkelijk om items te bewerken zonder de speciale pagina in de browser te hoeven bezoeken.

Met de komst van de zwevende besturing naar de collecties, toegang tot en navigatie naar de projecten die we binnen de collecties hebben gemaakt wordt vergemakkelijkt. Door op het pictogram "Collecties" in de werkbalk te klikken, in plaats van het gedeelte aan de rechterkant van het scherm, zien we een pop-upvenster met de menu-items van de collecties.

Huidige collecties
Huidige collecties

In dit vervolgkeuzemenu kunt u links, titels van webpagina's opslaan, de inhoud organiseren in mappen, opmerkingen toevoegen over de pagina's die we hebben opgeslagen…

Dossier
Dossier

Maar voorlopig hebben niet alle gebruikers toegang tot dit nieuwe ontwerp. In mijn geval en om het te verifiëren, heb ik zowel de stabiele versie van Edge als Canary gebruikt en ik heb nog steeds de interface die we tot nu toe kenden.

De nieuwe interface voor toegang tot collecties is alleen beschikbaar voor een kleine groep gebruikers, hoewel deze waarschijnlijk in januari voor alle gebruikers op de Dev- en Canary-kanalen zal openen.

We moeten niet vergeten dat "Collecties" een functionaliteit is waarmee we vanuit een volledige webpagina, een onderdeel, een artikel… kunnen toevoegen en hiervoor hoeven we alleen maar te slepen wat we willen naar de kolom met rechts op het scherm is geopend. We kunnen complete webpagina's toevoegen, maar ook tekstnotities als we op het post-it-pictogram klikken dat we in de rechterbovenhoek hebben. Dit wordt opgeslagen als een extra sectie binnen de "Collectie".

Populair onderwerp