Maak een tutorial om Windows 10 en Linux uit te voeren op een mac met M1-chip met behulp van virtualisatie

Inhoudsopgave:

Maak een tutorial om Windows 10 en Linux uit te voeren op een mac met M1-chip met behulp van virtualisatie
Maak een tutorial om Windows 10 en Linux uit te voeren op een mac met M1-chip met behulp van virtualisatie
Anonim

Met de komst van M1-processors in Apple-laptops en de toewijding aan de ARM-architectuur in plaats van die van Intel, kwamen gebruikers die tot dan toe Windows op het Mac-platform gebruikten met een van de beschikbare tools in de problemen: het zou niet mogelijk zijn om Windows native te draaien

Een kruik koud water waardoor Apple zei dat het de taak van Microsoft was om deze interactie tussen de twee platforms weer mogelijk te maken. En hoewel het nog erg vroeg is, hebben we er al nieuws over dankzij het enthousiaste werk van enkele gebruikers die erin zijn geslaagd om Windows 10 en Linux op te starten vanaf een Mac met een ARM-hart en zelfs een tutorial hebben gemaakt om uit te leggen hoe je het moet doen

Gevirtualiseerde Windows

Image
Image

De theorie die zich afvroeg of het mogelijk zou zijn om Windows of standaard Linux-distributies op een Mac met een ARM-processor op te starten, was er, aangezien Windows geen onbekende is voor ARM-processors, net zomin als Linux. En vanuit de theorie zijn ze naar de praktijk gekomen en zijn ze erin geslaagd om het te realiseren en zelfs een tutorial te maken om uit te leggen hoe het uit te voeren

We moeten niet vergeten dat noch Windows 10 noch Linux kan worden geïnstalleerd of native kan worden uitgevoerd op nieuwe Apple-computers met SoC M1 en de oplossing op dit moment is om gebruik te maken van virtualisatie: Parallels heeft binnenkort een Mac-versie met M1 en hetzelfde is bevestigd door VMWare.

Tot nu toe zijn verschillende ontwikkelaars erin geslaagd om Windows 10 en Linux op een ARM-gebaseerde Mac op te starten door middel van virtualisatieEen van hen is Alexander Graf (_AlexGraf op Twitter), een Amazon-ingenieur bij AWS (Amazon Web Services), die de QEMU open source machinevirtualisatie en emulator heeft gebruikt om ondersteuning voor de ARM-architectuur bij Apple toe te voegen.

Deze gebruiker heeft de benodigde Hypervisor-framework-patches in de QEMU-codebasis gemaakt om Linux en Windows 10 te kunnen draaien, zodat bijna alle basisfuncties uitvoerbaar zijn, zoals audio en netwerk. Bovendien is het dankzij de WoW-emulatielaag voor ARM64 mogelijk geworden om x86-toepassingen op de virtuele Windows 10 machine uit te voeren.

Dit was de eerste stap, maar verschillende ontwikkelaars hebben zich erbij aangesloten (een van hen is de populaire @imbushuo) die enkele fouten hebben gecorrigeerd en ook het proces hebben vergemakkelijkt om de installatie uit te voereneen gevirtualiseerde instantie van Linux of Windows 10 op een Mac met ARM.

Deze virtualisatie verwijdert niet het hoofdbesturingssysteem, macOS Big Sur, en stelt u in staat om Windows 10 of Linux veilig te proberenOm het aantrekkelijker te maken, hebben ze een tutorial ontwikkeld die je aan het begin van de post hebt. Een eerste stap om Apple's siliconen de mogelijkheid te bieden om Windows weer te gebruiken.

Populair onderwerp