Google's plan om Chrome minder resource-intensief te maken in Windows 10 begint met versie 87

Inhoudsopgave:

Google's plan om Chrome minder resource-intensief te maken in Windows 10 begint met versie 87
Google's plan om Chrome minder resource-intensief te maken in Windows 10 begint met versie 87
Anonim

Google staat op het punt versie 87 van zijn Chrome-browser uit te brengen (in mijn geval heb ik het net gecontroleerd en ik gebruik nog steeds versie 86). Een update die, samen met algemene verbeteringen, een reeks hulpprogramma's biedt waarmee computers met Windows 10 minder bronnen verbruiken.

Traditioneel is Chrome geclassificeerd als een vraatzuchtige browser in termen van resourceverbruik, vooral wanneer we meerdere tabbladen tegelijkertijd gebruiken. En nu de concurrentie met de nieuwe Edge meer dan interessant wordt, Versie 87 van Chrome arriveert

Tot een extra uur batterijduur

Chroom
Chroom

Een belangrijke update, want het is niet voor niets dat we worden geconfronteerd met de belangrijkste update in de recente geschiedenis van Chrome, iets dat wordt weerspiegeld in al het nieuws dat wordt beschreven in de Chromium-blog.

Google heeft een nieuwe reeks functies in Chrome 87 geïntroduceerd met als doel het CPU- en geheugenverbruik aanzienlijk te verminderen om de browser sneller te maken op Windows-apparaten.

Om dit te bereiken, Chrome geeft prioriteit aan uw actieve tabbladen boven alle andere geopende items, een hulpmiddel dat volgens hen het CPU-gebruik met ongeveer vijf keer zal verminderen. Deze maatregel komt tot uiting in een sneller laden van pagina's (7% meer) en een 25% snellere start van Chrome. En alles, dat veel minder middelen verbruikt, of het nu RAM en energie is.

RAM
RAM

Er is ook een tool die het verbruik van tabbladen op de achtergrond probeert te beperken op manieren die zullen zien hoe hun verbruik moet worden teruggebracht tot maximaal 1% van de CPU na meer dan vijf minuten inactiviteit. Sites kunnen eenmaal per minuut oproepen instellen om tabbladen te 'ontwaken' om ze te vernieuwen.

Maar dit zijn niet de enige verbeteringen die we in Chrome zullen zien. De bruikbaarheid van tabbladen is nu verbeterd, met Chrome met meer opties voor het organiseren van tabbladen, een toolbox-zoeker en de mogelijkheid om mensen vast te zetten, te groeperen of te delen met anderen. Het slechte nieuws is dat de tabbladbrowser eerder naar Chrome OS komt, en we zullen moeten wachten om het op andere besturingssystemen te zien.

Ook Chrome lanceert een reeks interne controles om videogesprekken te voeren met webcam. De besturingselementen komen nu native aan en bieden toegang tot een besturingselement dat, hoewel eenvoudig, betekent dat we niet afhankelijk zijn van applicaties van derden.

ChromeWindows
ChromeWindows

Aan de andere kant, Chrome 87 vernieuwt een native reader voor PDF-bestanden Nu heeft het een zijbalk die toegang biedt tot een voorbeeld van alle pagina's waarmee het document wordt geteld, vergelijkbaar met PDF-voorbeeld op macOS. Bovendien zijn de knoppen om de zoom te bedienen naar de bovenkant van het tabblad verplaatst, waar er ook opties zijn om het document te roteren en op de pagina te passen.

Verbeteringen aan Chrome omvatten ook de komst van meer opties in de werkbalk en u kunt bijvoorbeeld wachtwoorden bewerken of geschiedenis verwijderen zonder de werkbalk te verlaten.

Populair onderwerp