Dit is de oplossing die Microsoft biedt voor het probleem met het verlies van wachtwoorden in Windows 10

Inhoudsopgave:

Dit is de oplossing die Microsoft biedt voor het probleem met het verlies van wachtwoorden in Windows 10
Dit is de oplossing die Microsoft biedt voor het probleem met het verlies van wachtwoorden in Windows 10
Anonim

In juni verscheen er een bug met betrekking tot Windows 10 en sommige toepassingen zoals Chrome, Edge, Outlook… fout die het verlies van gegevens en wachtwoorden veroorzaakte die door het besturingssysteem waren opgeslagen.

Het is na het verstrijken van deze maanden dat van Microsoft het probleem heeft toegegeven en het heeft gedocumenteerd. Een bug die optreedt wanneer gebruikers Windows 10 Build 19041.173 of hoger installeren en waarvoor ze nu een voorlopige oplossing bieden totdat de corrigerende patch arriveert.

Wachtwoorden vergeten… de oplossing

microsoft
microsoft

De bug van de bovenstaande build (Build 19041.173 of nieuwer), heeft invloed op Microsoft-toepassingen zoals Outlook en Edge, evenals op Chrome en andere hulpprogramma's van derden. Bovendien voorkomt het gegevenssynchronisatie tussen apparaten door de informatie te beïnvloeden die wordt ondersteund door Microsoft-services voor cloudsynchronisatie.

Deze bug heeft voorlopig geen invloed op aanmelding bij Windows 10, maar dwingt gebruikers wel om wachtwoorden in te voeren in de betrokken apps en websites elke keer dat de pc opnieuw wordt opgestart.

De bug die van invloed is op "Windows Credential Manager" en "Taakplanner" in Windows 10 is gerelateerd aan sommige taken die zijn gemaakt door gebruikers of bepaalde toepassingen in Windows 10 Taakplanner. In die zin een oplossing voorstellen om de fout te corrigeren waarvoor de wachtwoorden van sommige toepassingen zijn vergeten in Windows 10.

  • Start PowerShell met beheerdersrechten en voer de volgende opdracht in:
  • Als er taken worden vermeld op het PowerShell-uitvoerscherm, noteer deze dan.
  • Ga naar Windows Taakplanner en schakel de taken in de bovenstaande opdracht uit.
  • Voer hiervoor het zoekvak van Windows 10 in, typ "Taakplanner" en open vervolgens de app "Taakplanner".
  • Zoek de taak in het venster of een andere taak in de Windows PowerShell-uitvoer.
  • Klik met de rechtermuisknop op de taak en kies "Deactiveren".
  • Na het uitschakelen van de taak, herstart Windows.

Voor nu er is geen datum voor een oplossing voor het probleem, maar in dit op Chromium gebaseerde Edge-forum verklaarde een ontwikkelaar dat het even kan duren om gebruikers te bereiken.

Populair onderwerp