In een paar stappen overschakelen van een Microsoft-account naar een lokaal account (en vice versa)

Inhoudsopgave:

In een paar stappen overschakelen van een Microsoft-account naar een lokaal account (en vice versa)
In een paar stappen overschakelen van een Microsoft-account naar een lokaal account (en vice versa)
Anonim

Toegang tot onze pc kan op verschillende manieren worden uitgevoerd, maar een groot aantal gebruikers maakt gebruik van een lokaal account of een Microsoft-account om uw systeem beschermd en tegelijkertijd uw apparaten gesynchroniseerd. het is echter mogelijk om zonder grote problemen over te schakelen van het ene type account naar het andere

Het hebben van een of ander type toegang hangt al af van de behoeften van elk. Door gebruik te maken van een Microsoft-account vereenvoudigt de integratie in de cloud van alle Microsoft-services die we hebben gekoppeld en kunnen we bijvoorbeeld de configuratie synchroniseren met de cloud om deze naar iedereen te brengen de computers met dezelfde gebruikersaccount. Maar ondanks deze voordelen kan het soms interessant zijn om een lokaal account te hebben om de onafhankelijkheid van het team te behouden. En hier gaan we zien hoe we zonder veel problemen van de ene naar de andere kunnen gaan.

Microsoft-account naar lokaal

Wachtwoord
Wachtwoord

Voor dit eerste deel gaan we over van een Microsoft-account naar een lokaal account. En hiervoor moeten we eerst het "Instellingen" paneel openen en toegang krijgen tot het gedeelte "Accounts".

Vijf
Vijf

Binnen zoeken we naar het zijpaneel en daarin klikken we op het paneel met de titel "Uw informatie", een punt waar we toegang hebben tot alle informatie van onze account. Op dit punt moeten we zoeken naar een sectie met de tekst "In plaats daarvan aanmelden met een lokaal account" en erop klikken.

Wachtwoord
Wachtwoord

Na een waarschuwingsbericht met de vraag of we willen overschakelen naar een lokaal account, een installatiewizard zal stap voor stap verschijnen. Uiteindelijk hoeven we alleen het systeem opnieuw op te starten en gebruiken we

Wachtwoord
Wachtwoord

Het eerste punt is om onze identiteit te bevestigen door het gebruikersaccount te markeren dat we gaan gebruiken. Om dit te doen zullen we een van de aangeboden methoden moeten gebruiken, die kunnen variëren afhankelijk van de kenmerken van de apparatuur. Naast de optie om het wachtwoord van ons Microsoft-account in te voeren, kunnen we ook de vingerafdruklezer of de Windows Hello-pincode gebruiken om ons te authenticeren.

Wachtwoord
Wachtwoord

Van daaruit gaan we verder met het instellen van het nieuwe lokale Windows 10-account door een gebruikersnaam voor het account in te voeren, het wachtwoord dat we gaan gebruiken voor toegang en een prompt wachtwoord voor het geval we het vergeten.

Wachtwoord
Wachtwoord

Op dit punt beëindigt de configuratiewizard zijn functie met een soort samenvatting van het nieuwe lokale account en als we tevreden zijn, hoeven we alleen maar te klikken op "Sessie sluiten en voltooien" Ons team zal zich aanpassen aan de nieuwe configuratie en vanaf dat moment hebben we toegang met een lokaal account.

Wachtwoord
Wachtwoord

We zullen geen enkel type informatie verliezen, aangezien zowel programma's, applicaties, gegevens als instellingen ongewijzigd blijven.

Maar we kunnen het geval vinden waarin we willen overschakelen van een lokaal account naar een Microsoft-account, een even eenvoudig proces om uit te voeren en dat we nu in detail gaan bespreken stap voor stap.

Lokale account naar Microsoft-account

pasjes
pasjes

Het eerste deel is identiek aan de stap die we eerder hebben gezien. We moeten naar het "Instellingen" menu gaan en toegang krijgen tot de "Accounts" sectie en dan zoeken naar "Uw informatie", alleen nu de tekst die we zullen zien geeft "In plaats daarvan aan met een Microsoft-account"… en we klikken erop.

Een
Een

Op dat moment nodigt het nieuwe venster ons uit om in te loggen op het Microsoft-account dat we aan ons team willen koppelen door ons adres en het gebruikte wachtwoord in te voeren.

Twee
Twee
vier
vier

Op dit punt vraagt het systeem ons opnieuw om onze identiteit te bevestigen, in dit geval via Windows Hello

vijf
vijf

Zodra het systeem onze identiteit heeft geverifieerd, is het enige dat overblijft om het systeem opnieuw op te starten en vanaf dat moment kunnen we inloggen met hetzelfde wachtwoord dat we gebruiken in ons Microsoft-account die we hebben gelinkt.

Populair onderwerp