Microsoft verwijdert toegang tot functies van het Configuratiescherm in de nieuwste Windows 10-builds

Inhoudsopgave:

Microsoft verwijdert toegang tot functies van het Configuratiescherm in de nieuwste Windows 10-builds
Microsoft verwijdert toegang tot functies van het Configuratiescherm in de nieuwste Windows 10-builds
Anonim

Beetje bij beetje lijkt het erop dat de dagen van het "Configuratiescherm" geteld zijn in Windows 10. We hebben gezien hoe Microsoft enkele van de functies heeft veranderd die te vinden waren in het "Bedieningspaneel" Paneel " totdat ze zijn geïntegreerd in het vak "Instellingen". In feite was het laatste voorbeeld dat we zagen het verwijderen van het programma en de applicatie-verwijderaar.

Het oude Windows Configuratiescherm heeft de uren geteld na zijn jaren van leven in het Microsoft-besturingssysteem. "Instellingen" komt het gebruik ervan vervangen en om de overgang te vergemakkelijken, voert het bedrijf geleidelijk een aantal functies uit. Nu hebben degenen die het Insider-programma gebruiken gezien hoe ze niet langer de rechtermuisknop kunnen gebruiken om toegang te krijgen tot bepaalde functies.

Het Configuratiescherm zal verdwijnen

Controlepaneel
Controlepaneel

We hebben gezien hoe met de komst van Windows 10 oktober 2020 Update, om toegang te krijgen tot de "Systeem"-pagina, u het "Configuratiescherm" niet kunt gebruiken. Als u deze optie gebruikt, worden we doorgestuurd naar "Over" in de toepassing "Instellingen" " en "Systeem" Degenen die deel uitmaken van het Insider-programma hebben nu nog een beperking

De nieuwste builds verwijderen de snelkoppelingen die het mogelijk maken om met de rechtermuisknop te klikken om toegang te krijgen tot enkele van de pagina's die worden verwijderd vanuit het Configuratiescherm. De mogelijkheid verwijderd om met de rechtermuisknop op "Bestandsverkenner" te klikken en "Eigenschappen" te selecteren om toegang te krijgen tot "Systeem" via "Configuratiescherm".

Maar het is niet de enige verandering die eraan komt, want Microsoft heeft ook op CLSID gebaseerde ID's en apps van derden geblokkeerd. Open Shell en Classic Shell kunnen ook de verborgen applet van het Configuratiescherm niet starten.

Controlepaneel
Controlepaneel

En het is niet de enige verandering, want Microsoft verplaatst ook de toegang tot "Programma's en onderdelen" van "Configuratiescherm" naar "Toepassingen en onderdelen" in "Instelling". Het is duidelijk dat Microsoft al meer dan duidelijk is dat "Configuratiescherm" uiteindelijk uit Windows zal verdwijnen en dat veel van zijn functies onderdeel zullen worden van een gevitamineerd "Instellingen"-menu.

Populair onderwerp