Windows 10 laat je weten wanneer een app automatisch op de achtergrond draait

Inhoudsopgave:

Windows 10 laat je weten wanneer een app automatisch op de achtergrond draait
Windows 10 laat je weten wanneer een app automatisch op de achtergrond draait
Anonim

Een paar dagen geleden spraken we over de vroege waarschuwingen die ons op onze hoede hielden voor een dreigend probleem met de harde schijf van onze computer en nu gokt Microsoft opnieuw op het verbeteren van de prestaties met een nieuw systeem dat waarschuwen wanneer apps automatisch starten wanneer u de pc aanzet

Windows 10 heeft applicaties altijd automatisch laten starten, iets dat vanaf nu kan veranderen. Als je een pc hebt met strengere specificaties, ben je misschien niet geïnteresseerd in het vanaf het begin laden van bepaalde tools. Microsoft zal ons nu informeren over apps die aan deze lijst zijn toegevoegd

Vroege waarschuwingssysteem

Waarschuwing
Waarschuwing

Naast de systeemapplicaties die al automatisch worden geladen, worden de verschillende tools die we installeren toegevoegd aan een soort lijst van apps die starten wanneer we onze pc aanzettenOm te voorkomen dat deze lijst uit de hand loopt, werkt Microsoft aan een nieuwe functie.

Een nieuwe functie die gebruikers waarschuwt wanneer applicaties worden toegevoegd aan de lijst met apps die beginnen bij elke opstart van de pc en het besturingssysteem. Op deze manier heeft de gebruiker een beter begrip van wat er op de achtergrond gebeurt en kan voorkomen worden dat applicaties een slechtere gebruikerservaring veroorzaken.

Er zijn Microsoft-applicaties die worden geladen wanneer we ze installeren, zoals Teams, evenals andere zoals Spotify, Dropbox die hetzelfde proces herhalen en worden toegevoegd aan applicaties die al integreert Windows 10 (OneDrive, Cortana…)

Nu zullen gebruikers met deze functie een nieuwe melding zien verschijnen die hen waarschuwt wanneer een app op de achtergrond kan draaien bij het opstarten wanneer toegevoegd aan de lijst met opstartprogramma's. Het is dan wanneer de gebruiker het kan uitschakelen van de programma's die automatisch starten.

Taakbeheer
Taakbeheer

Als je op de melding tikt, wordt het startscherm 'Instellingen' weergegeven, het punt waar je elke app kunt markeren zodat deze niet automatisch wordt geladen. Een stap die voorkomt dat we naar "Taakbeheer" moeten gaan om te controleren welke apps deel uitmaken van het tabblad Start.

Populair onderwerp