Microsoft brengt Build 20231 voor Windows 10 uit, gericht op het vergemakkelijken van het configuratieproces

Inhoudsopgave:

Microsoft brengt Build 20231 voor Windows 10 uit, gericht op het vergemakkelijken van het configuratieproces
Microsoft brengt Build 20231 voor Windows 10 uit, gericht op het vergemakkelijken van het configuratieproces
Anonim

Microsoft gaat verder met de routetijd die het heeft vastgesteld in het Insider-programma voor Windows 10 en nu is het aan gebruikers die deel uitmaken van het ontwikkelingskanaal om de nieuwe build van het Windows-besturingssysteem te testen. Dit is build 20231, een update met een aantal interessante verbeteringen

En het lijkt erop dat Microsoft deze update wil richten op de hulp die het de gebruiker zal bieden bij het configuratieproces van het apparaat met een reeks schermen als richtlijn Naast Hiermee nieuwigheid, de langverwachte bugfixes en prestatieverbeteringen komen ook aan.

Wat is er nieuw in build 20231

proberen
proberen

Deze build wil om de initiële configuratie van het apparaat nog gemakkelijker uit te voeren en ze voegen een reeks pagina's toe als richtlijn om gebruikers bij het proces te helpen. Een optie die alleen zichtbaar is als gebruikers ervoor kiezen hun pc opnieuw in te stellen en bij het uitvoeren van een schone installatie van Windows q0.

Dit is een Windows Setup (OOBE)-pagina om het apparaat aan te passen voor het beoogde gebruik, terwijl gebruikers het installatieproces transparanter kunnen zien. Een verbetering die blijkbaar maar bij een beperkt aantal insiders zal worden toegepast.

Aan de andere kant kunnen enterprise-klanten nu bestandskoppelingen wijzigen per gebruiker of per apparaat. Deze wijziging is van toepassing op zowel bestaande gebruikers als gebruikers met nieuwe implementaties. Dit betekent dat IT-beheerders kunnen instellen welke apps automatisch verschillende soorten bestanden of links openen. Dit maakt het bijvoorbeeld eenvoudig om Microsoft Edge in te stellen als de standaardbrowser van uw organisatie of om altijd PDF-bestanden te openen in de voorkeursapp van uw organisatie. Door gebruik te maken van dit groepsbeleid voor standaardbrowsers en veelvoorkomende bestandstypen, hoeven eindgebruikers in uw organisatie niet zelf te beslissen over deze standaardinstellingen. Volg deze stappen om deze verbetering te implementeren:

 1. Genereer de bestands-/toepassingskoppeling in een XML-bestand op deze pagina.
 2. Wijzig de XML handmatig door 2 nieuwe eigenschappen toe te voegen.
 3. DefaultAssociations moet Version=”1″. hebben
 4. Associatie moet de tag Suggested=”True” hebben.
 5. Schakel groepsbeleid in door dit document te volgen.
 6. Herstart of log in als die gebruiker.

Ontwikkelaarsupdates

 • De Windows SDK blijft groeien in hetzelfde tempo als de ontwikkelingen in het Dev Channel. Telkens wanneer een nieuwe OS-build door de ontwikkelingspijplijn gaat, wordt de bijbehorende SDK ook vrijgegeven.

Wijzigingen

 • De mogelijkheid om Meet Now vast te pinnen op de taakbalk van Windows 10 die bij Build 20221 is geleverd, is nu beschikbaar voor alle Windows Insiders in het ontwikkelkanaal.
 • Microsoft begint een wijziging door te voeren zodat grafische kaartinformatie kan weergeven die wordt weergegeven in "Instellingen > Systeem > Over".
 • Microsoft's wijziging om het verplaatsen van de tekstcursor via gebaren op het aanraaktoetsenbord toe te staan wordt nu uitgerold naar alle Insiders op het Dev Channel.

Andere verbeteringen

Bouwen
Bouwen
 • Vaste verbinding met vEthernet-adapter binnen het Windows-subsysteem voor Linux. Zie deze GitHub-thread voor volledige details.
 • Er is een probleem opgelost waardoor de volgorde van "Afbeelding" + Tab onverwachts veranderde, waardoor gebruikers naar het verkeerde venster konden overschakelen.
 • vVerhelpt een probleem waardoor het Actiecentrum en de meldingsknoppen niet zichtbaar waren na het wisselen tussen Zwart met hoog contrast en Wit met hoog contrast.
 • Probleem opgelost waarbij "Audiowaarschuwingen visueel weergeven" in "Instellingen > Toegankelijkheid" audio niet werkte voor inkomende meldingen.
 • Er is een probleem opgelost waarbij als de pc was vergrendeld terwijl Verteller actief was, het sluiten van het vergrendelscherm de ingelogde gebruikersnaam niet op het inlogscherm zou aankondigen.
 • Verhelpt een probleem bij het gebruik van Verteller en het aanmelden met Windows Hallo, Verteller zou de foutmelding niet aankondigen als je gezicht niet werd herkend.
 • Probleem opgelost waardoor audio en microfoon crashten via Bluetooth voor bepaalde apparaten. Ter herinnering: als u problemen in deze ruimte aantreft, neem dan even de tijd om een herhalingsspoor vast te leggen, omdat dit teams helpt bij het onderzoeken. Meer details over het vastleggen van sporen beschikbaar.
 • Probleem opgelost dat de betrouwbaarheid van Taakweergave aantast.
 • Er is een probleem opgelost dat ervoor zorgde dat het voorbeeld van de Windows Hello-installatiecamera in OOBE in de verkeerde positie werd weergegeven als gebruikers hun apparaat tijdens het instellen naar de portretmodus draaiden.
 • Er is een probleem opgelost waardoor de instellingen voor sommige insiders crashten bij het opstarten.
 • Er is een probleem opgelost waardoor systemsettingsbroker.exe voor sommige Insiders crashte.
 • Er is een probleem opgelost waarbij het HideRecentJumplists MDM-beleid niet van kracht was.
 • Microsoft lost een probleem op waardoor dubbele vermeldingen van cloudproviders in het navigatievenster van de Verkenner kunnen verschijnen.
 • Er is een probleem opgelost waardoor PDF-voorbeelden niet langer werden weergegeven in "Verkenner".
 • Microsoft heeft een probleem opgelost waardoor het aanraaktoetsenbord onverwacht stopte nadat de focus op het zoekvak in Verkenner was ingesteld.
 • Microsoft lost een probleem op waarbij bij het typen met de Chinese Pinyin IME, als uw tekst een apostrof bevatte, na het voltooien van uw compositie door op Shift te drukken, het resultaat een onleesbaar teken weergaf.

Bekende problemen

Insider
Insider
 • Meldingen van het updateproces dat gedurende langere tijd crasht bij het installeren van een nieuwe versie worden onderzocht.
 • Werk aan een oplossing om live preview van vastgezette sitetabbladen in te schakelen.
 • We werken aan de nieuwe taakbalkervaring voor bestaande vastgezette sites. In de tussentijd kunt u de site losmaken van de taakbalk, deze verwijderen van de apps-pagina edge:// en de site vervolgens opnieuw vastzetten.
 • Onderzoek naar crashrapporten voor sommige Office-toepassingen na het upgraden naar een nieuwe build.
 • Rapporten onderzoeken van sommige apparaten die een KMODE_EXCEPTION-bugcheck ondervinden bij het gebruik van bepaalde virtualisatietechnologieën.
 • We werken aan het oplossen van een probleem waarbij, na het uitvoeren van deze build, sommige gebruikers een melding ontvangen van de Compatibiliteitsassistent dat "Microsoft Office niet langer beschikbaar is." Ondanks de melding zou Office er nog steeds moeten zijn en goed moeten werken.
 • Microsoft werkt aan een oplossing voor een probleem waarbij het selecteren van een IME-kandidaat of een kandidaat voor het voorspellen van hardwaretoetsenbordtekst de kandidaat naast de geselecteerde kan invoegen.
 • Microsoft onderzoekt een probleem dat door sommige Insiders is gemeld waarbij de taakbalk de aan/uit-knop in het menu Start verbergt. Als dit op uw pc gebeurt, moeten gebruikers mogelijk de Windows-toets plus het X-menu gebruiken om voorlopig af te sluiten.

Als je lid bent van het Dev Channel binnen het Insider-programma, kun je de update downloaden via de gebruikelijke route, namelijk "Instellingen > Update en beveiliging > Windows Update".

Populair onderwerp