Bent u uw wachtwoord voor toegang tot Windows 10 vergeten? Dit is wat je moet doen om het te resetten

Inhoudsopgave:

Bent u uw wachtwoord voor toegang tot Windows 10 vergeten? Dit is wat je moet doen om het te resetten
Bent u uw wachtwoord voor toegang tot Windows 10 vergeten? Dit is wat je moet doen om het te resetten
Anonim

Misschien heb je in een bepaalde situatie te maken gehad met een probleem dat je bloeddruk op de touwen heeft gezet: wanneer je je pc aanzet, heeft het geheugen een trucje uitgehaald en ben je het wachtwoord vergeten om toegang te krijgen tot je Windows 10-account Je gegevens, je bestanden, je hele digitale leven is er, maar je hebt er geen toegang toe

Tot Windows 7 was teruggaan naar normaal en het herstellen van het wachtwoord iets dat uitsluitend en exclusief van ons afhing en in feite zagen we in een tutorial hoe we weer toegang tot onze pc konden krijgen. Met de komst van de nieuwe versies van het Microsoft-besturingssysteem veranderde echter alles. Als u nu uw wachtwoord bent vergeten in Windows 10, hier zijn de stappen die u moet volgen om het te herstellen

Geen apps van derden

Afbeelding 1502
Afbeelding 1502

Om weer toegang te krijgen, gaan we in deze tutorial de applicaties en programma's van derden vergeten die beweren hulp te bieden. We gaan de geïntegreerde opties gebruiken die Windows 10 al biedt. En het is dat het opnieuw instellen van het wachtwoord in Windows 10 heel eenvoudig is als we de pc hebben gekoppeld aan een Microsoft-account sinds de gegevens bevinden zich in de cloud en u hoeft alleen deze stappen te volgen om weer toegang te krijgen.

Alles begint bij het inlogscherm, het punt waar we vastlopen. Als we goed kijken, zien we onder de ruimte om het wachtwoord in te voeren de optie "Inlogopties" Als we op drukken, zien we dat het twee toegangsmogelijkheden biedt: ofwel door een pincode te gebruiken of met een wachtwoord. Maar het geheugen heeft ons natuurlijk parten gespeeld en we kunnen geen van deze opties gebruiken.

Een
Een

In dat geval moeten we letten op de optie "Ik ben het wachtwoord vergeten" of "Ik ben mijn pincode vergeten" die verschijnt onder het tekstvak waarin we de toegangssleutel hadden moeten schrijven. Van daaruit wordt een proces gestart om weer toegang te krijgen tot de pc.

Begin
Begin

Het systeem vraagt ons dan om het e-mailadres van het Microsoft-account dat we hebben gekoppeld aan onze pc met Windows 10. We moeten het account invoeren waarmee we hebben gekoppeld Windows 10 en eenmaal geschreven, klikken we op de knop "Doorgaan".

Twee
Twee

Het herstelsysteem gaat verder met een extra beveiligingsmaatregel en vraagt ons om te bevestigen dat we zijn wie we zeggen dat we zijn, wat we op twee manieren kunnen doen: ofwel door een login-applicatie of door een sleutel te sturen naar het secundaire e-mailadres dat we hebben geconfigureerd in het Microsoft-account, dit is de methode die ik heb gebruikt omdat het praktischer is.

Zes
Zes

Schrijf het e-mailadres in het vak en klik op "Send code". Op dit moment hebben we een andere pc, tablet of mobiel nodig om toegang te krijgen tot de e-mail in kwestie, omdat we ons herinneren dat we geen toegang hebben tot de pc.

Thuisberichten
Thuisberichten

We ontvangen in de aangegeven e-mail een beveiligingscode, die we moeten gebruiken om de identiteit op de computer te bevestigen. Om dit te doen, schrijven we het in het overeenkomstige vak op het computerscherm waartoe we tot nu toe geen toegang hebben.

Vijf
Vijf

Eenmaal bevestigd en wanneer het systeem vaststelt dat we echt zijn wie we zeggen dat we zijn, vraagt het ons om een nieuw wachtwoord in te stellen voor het Microsoft-account, dat nieuw moet zijn, die zullen we nooit hebben gebruikt. Het is degene die geen toegang geeft tot de pc en ook tot alle Microsoft-services die aan het account zijn gekoppeld.

Wachtwoord
Wachtwoord

Vanaf dat moment is het opnieuw instellen van het wachtwoord in Windows 10 effectief geweest en met dat nieuwe wachtwoord hebben we toegang tot onze computer, maar ook tot het Microsoft-account dat we hebben gekoppeld.

Populair onderwerp