Is de broncode van Windows XP gelekt op 4chan? Een openbaring die meer dan één probleem kan veroorzaken

Inhoudsopgave:

Is de broncode van Windows XP gelekt op 4chan? Een openbaring die meer dan één probleem kan veroorzaken
Is de broncode van Windows XP gelekt op 4chan? Een openbaring die meer dan één probleem kan veroorzaken
Anonim

Ja. We hielden en houden van Windows XP. Het oude besturingssysteem van Microsoft is voor velen nog steeds het sleutelwoord als het op systemen aankomt De tijd is verstreken en geen enkele versie van Windows (en voor velen geen ander systeem) heeft de stabiliteit en effectiviteit van XP geëvenaard. Zelfs Windows 10 was traag om XP in marktaandeel in te halen.

Een systeem dat velen vandaag de dag nog steeds gebruiken en dat heeft gezien hoe de broncode mogelijk is gelekt op 4chan Een lek dat deze week plaatsvond en dat iedereen de " tickets" om een realiteit te zijn die veel gebruikers en bedrijven die nog steeds Windows XP gebruiken in verlegenheid kan brengen.

Teams in gevaar

Het is oké dat Windows XP niet langer actief is en niet wordt ondersteund, maar dat is het risico In april 2019 zag dit besturingssysteem hoe Microsoft zijn levenscyclus sloot door alleen ingeschakeld te blijven ondersteuning voor de Embedded POSReady 2009-editie die werd gebruikt in professionele omgevingen en bedrijven.

Velen vragen zich misschien af wat het risico is als het een verouderd besturingssysteem is, maar wat als we u zouden vertellen dat de meeste banken het nog steeds gebruiken als basis voor hun geldautomaten ? Ja, van wie je geld gaat krijgen. Dingen veranderen.

Als de gelekte code echt is, zou het risico's opleveren voor bedrijven die deze nog steeds gebruiken en natuurlijk voor banken en geldautomaten. Het lek dat op de 4chan-forums is gepubliceerd, heeft een torrent-bestand van 2,97 GB gegenereerd met de Windows XP-code maar ook met andere "geschenken". Er is ook 43 GB extra informatie met volledige versies (maar niet de code) van eerdere Microsoft-platforms.

  • MS DOS 3.30
  • MS DOS 6.0
  • Windows 2000
  • Windows CE 3
  • Windows CE 4
  • Windows CE 5
  • Windows Embedded 7
  • Windows Embedded CE
  • Windows NT 3.5
  • Windows NT 4

Windows XP is al twee jaar zonder ondersteuning, zonder beveiligingspatches, maar samen met bedrijven en professionals wordt het nog steeds gebruikt door zo'n 25,2 miljoen mensen en soortgelijke bedrijven, allemaal deze computers en hun gegevens zijn mogelijk openbaar gemaakt.

XP
XP

Het probleem in dit geval is dat er geen patches meer zijn voor Windows XP, dus als dit lek echt is en dient om nieuwe kwetsbaarheden te ontdekken, kan Microsoft " met beveiligingsupdates en daarom is er een hoog risico voor computers die dit systeem blijven gebruiken. Bovendien geven experts aan dat het zelfs Windows 10 kan beïnvloeden, aangezien het een belangrijk deel van de XP-code erft.

Dit is de eerste keer dat de XP-code op een open manier wordt gepubliceerd, aangezien het tot nu toe slechts een "privilege" was van hackers en vaste klanten op het dark web, waar het blijkbaar al jaren bestaat.

Populair onderwerp