Microsoft brengt Chromium-based Edge voor Linux uit: de eerste versies komen in oktober aan

Inhoudsopgave:

Microsoft brengt Chromium-based Edge voor Linux uit: de eerste versies komen in oktober aan
Microsoft brengt Chromium-based Edge voor Linux uit: de eerste versies komen in oktober aan
Anonim

Microsoft heeft dit jaar veel moeite gedaan om gebruikers naar de vernieuwde Chromium-aangedreven Edge-browser te lokken. Het was een twist om de bugs en tekortkomingen van Edge Legacy, de klassieke versie, te corrigeren, en het resultaat is meer dan opmerkelijk.

De nieuwe Edge heeft een geweldige indruk gemaakt op ons allemaal die het hebben geprobeerd en Microsoft wil de kans niet missen om te proberen marktaandeel te veroveren door Edge naar verschillende platforms te brengen. Dus we kunnen Edge downloaden en gebruiken in Windows 10 en Windows 7, 8, 8.1, maar ook op macOS, iOS (mogelijk al de standaardbrowser) en Android… systemen waaraan Linux over een paar weken zal worden toegevoegd

Microsoft Edge op Linux

Kant
Kant

Ja, nieuws dat jaren geleden als utopisch zou worden beschouwd. Microsoft wil zijn nieuwe Chromium-aangedreven browser naar Linux brengen en werkt aan de ontwikkeling van de juiste versie. In feite, zoals gemeld door Windows Latest, zegt het bedrijf dat Edge voor Linux bijna klaar is, in de verwachting dat de eerste versie in oktober wordt uitgebracht.

Dus we staan aan de vooravond van het testen van Edge op Linux, ja, er moet van worden uitgegaan dat het in principe een testversie zal zijn om mogelijke bugs en fouten op te poetsen gezicht naar de release van een algemene versie met de maand al vergevorderd.

Het nieuws, dat naar voren kwam tijdens een van de conferenties in Ignite, geeft echter geen specifieke lanceringsdata. De komst van Edge op Linux is goed nieuws voor gebruikers die een alternatief voor Chrome in het open source besturingssysteem hebben.

Testkopie
Testkopie

We moeten ook onthouden dat het iets was dat, hoewel er geen officiële bevestiging was, het al werd verwacht omdat het op Windows 10 leek te draaien in wat nog een knipoog was van Microsoft naar gratis en open source software, een andere in de afgelopen tijd.

Microsoft werkt constant aan Edge en voegt verbeteringen toe om te testen via de Insider-kanalen voordat ze het grote publiek bereiken. Verbeteringen bedoeld om de werking te optimaliseren, andere van esthetische aard of met nieuwe functies.

Populair onderwerp