Project HSD: zo bestudeert Microsoft hoe holografische opslag en de implementatie ervan in de cloud kan worden verbeterd

Inhoudsopgave:

Project HSD: zo bestudeert Microsoft hoe holografische opslag en de implementatie ervan in de cloud kan worden verbeterd
Project HSD: zo bestudeert Microsoft hoe holografische opslag en de implementatie ervan in de cloud kan worden verbeterd
Anonim

Elke keer dat we meer opslagcapaciteit nodig hebben in ons dagelijks leven De dagen van drie-en-een-half of vijf-en-een-kwart schijven en hun lage capaciteit is ver weg. We hebben microSD-kaarten van honderden gigabytes en onlangs hebben we de verwijderbare SSD's gezien voor de nieuwe Microsoft-consoles met een capaciteit van terabyte.

We hebben het over fysieke opslag, via flash, maar bij Microsoft denken ze al na over de volgende sprong en gisteren op zijn Ignite-conferentie kondigde het bedrijf Project HSDDit is een nieuwe manier om de mogelijkheid te bepalen om holografische cloudopslag te gebruiken.

Hologrammen om gegevens op te slaan

Image
Image

Holografische opslag is niet iets nieuws, zoals het bestaat sinds de jaren 1960. Dit systeem vertrouwt op licht om informatie op te slaan en dus pagina's met gegevens op te slaan die worden opgeslagen als een klein hologram in een kristal.

Het nieuwe is dat Microsoft nu het gebruik ervan in de cloud als haalbaar ziet en om dit initiatief tot wasdom te laten komen, een tool die ons dagelijks vergezelt basis is essentieel, zoals slimme mobiele telefoons.

Het gebruik van de camera van smartphones kan de oorspronkelijke holografische opslagtechniek worden verbeterd. Microsoft Research Cambridge, een van de medewerkers van het project samen met Microsoft Azure, stelt zelfs dat ze "dichtheid 1 hebben bereikt".8 keer hoger dan die bereikt door volumetrische holografische opslag, en is bedoeld om de dichtheid en toegangssnelheden verder te verhogen."

Het doel van dit project is om te profiteren van smartphonecamera's, steeds krachtiger en met een hogere resolutie, gecombineerd met deep learning-technieken (deep learning) enzovoort om het proces zuiniger en toegankelijker. door commerciële hardware en software te gebruiken.

Dit lost een van de problemen met deze techniek op, namelijk dat holografische opslag traditioneel complexe optica vereist om één-op-één pixelmatching van het glas met de camera te bereiken leest het Productietoleranties kunnen nu worden verminderd door offsets en kalibraties op softwareniveau.

Deze techniek zou zorgen voor een mogelijkheid om meerdere bits parallel te schrijven en te lezen, bits beschikbaar met holografische opslag. Het doel is nu om met dit systeem hoge toegangssnelheden te bereiken en hoge gegevensdoorvoer die knelpunten vermijdt.

Populair onderwerp