Microsoft neemt Bethesda over: aardbeving in de videogamemarkt en een hele puinhoop voor de concurrentie

Inhoudsopgave:

Microsoft neemt Bethesda over: aardbeving in de videogamemarkt en een hele puinhoop voor de concurrentie
Microsoft neemt Bethesda over: aardbeving in de videogamemarkt en een hele puinhoop voor de concurrentie
Anonim

De gamingmarkt beweegt dit najaar bij Microsoft en het is dat het bedrijf nu een van die nieuwtjes toevoegt die als schokkend kunnen worden omschreven aan de lancering van zijn twee nieuwe consoles van de volgende generatie. Microsoft heeft het bedrijf ZeniMax Media overgenomen En oké, deze naam zegt je misschien niets, maar dit bedrijf is het moederbedrijf van een ander bekend bedrijf zoals Bethesda.

Microsoft heeft Bethesda Softworks overgenomen in een aankoop ter waarde van ongeveer $7,5 miljard in contanten. En samen met Bethesda en onder de paraplu van ZeniMax Media hebben ze ook andere studio's overgenomen die minder bekend zijn bij het grote publiek, maar even belangrijk zijn.

A voor Sony en de PlayStation 5

Image
Image

De overname van ZeniMax Media betekent dat het bedrijf uit Redmond, samen met Bethesda, nu eigenaar is van studio's zoals ZeniMax Online Studios, Vir2L Studios, Mud Duck Productions, id Software, Arkane Studios, Tango Gameworks en MachineGames.

En dit alles gezegd hebbende, waar verta alt deze aankoop zich in? Eerst en vooral voor gebruikers, Bethesda-titels zullen nu deel uitmaken van het Xbox Game Pass-abonnement Alle Bethesda-games zullen beschikbaar zijn op het Microsoft-platform en nieuwe titels die aankomen zullen vanaf de eerste beschikbaar zijn dag.

En de nieuwe releases?

Het bedrijf werkt aan krachtige ontwikkelingen zoals "Starfield" en "The Elder Scrolls 6". Zullen ze exclusief zijn? Krijgen ze een exclusiviteitsperiode? Zullen ze platformonafhankelijk blijven? Blijkbaar gaat de situatie niet veranderen, althans dat blijkt uit de aankondiging van Todd Howard, regisseur en uitvoerend producent van Bethesda. Een aankondiging gedaan op hetzelfde moment dat Phil Spencer ook de aankoop aankondigde

Indicaties wijzen op een hausse aan exclusieve games, aangezien games waaraan door de betrokken studio's wordt gewerkt vanaf de eerste dag debuteren op Gam Pass, wat zou kunnen betekenen dat er consoles worden verkocht titels op uw platform.

Het is duidelijk dat de gamermarkt een prioriteitssegment is voor Microsoft en de stappen die het bedrijf de afgelopen maanden heeft gezet, zijn een duidelijk voorbeeld van deze ambitie. Microsoft heeft voldoende geldmiddelen en investeert het stap voor stap.

GamePass komt naar voren als de belangrijkste begunstigde van deze operatie Als we al zagen hoe het felle concurrentie voor Sony en zijn PS Now vertegenwoordigde, geeft de aankoop van Bethesda het nu een pluspunt van macht. En dat zonder te vergeten dat we via Xbox All Access een Xbox Series X of een Series S in termijnen kunnen kopen.

Microsoft zet alles in op zwart. Met Xbox Game Pass Ultimate willen ze pc-gebruikers, console-gebruikers en zelfs mobiele gebruikers in hun schaduw trekken dankzij Project xCloud. Een beleid dat aansluit bij andere strategische bewegingen, zoals de opname van de EA Play-catalogus in Game Pass vanaf de kerstperiode, een bijzonder gunstige tijd voor potentiële klanten om een nieuw platform uit te proberen. En daarin komt de aankoop van Bethesda aan.

Populair onderwerp