Sleeping Tabs-functie komt naar Edge: zodat u de browser minder RAM kunt laten gebruiken als u meerdere tabbladen actief heeft

Inhoudsopgave:

Sleeping Tabs-functie komt naar Edge: zodat u de browser minder RAM kunt laten gebruiken als u meerdere tabbladen actief heeft
Sleeping Tabs-functie komt naar Edge: zodat u de browser minder RAM kunt laten gebruiken als u meerdere tabbladen actief heeft
Anonim

Een van de kritieken die traditioneel op Chrome zijn gemaakt, is de kritiek die verwijst naar het overmatige verbruik van bronnen, vooral wanneer we meerdere tabbladen open hebben Het RAM-geheugen van onze computer vliegt en het is een probleem dat Google probeert te corrigeren of op zijn minst te verminderen, met elke update die het uitbrengt voor zijn browser.

Met de komst van door Chromium aangedreven Edge hebben we gezien hoeveel van de goede dingen die Chrome heeft geërfd, maar ook met platformspecifieke problemen zijn opgetreden. Het verbruik van RAM, hoewel niet zo overdreven, is opmerkelijk in Edge, een reden waarom Microsoft een systeem heeft bedacht dat de impact op onze apparatuur vermindert wanneer verschillende tabbladen tegelijkertijd worden gebruikt.

Slapende wimpers

Rand kopiëren
Rand kopiëren

Een probleem, dat van overmatig gebruik van hulpbronnen, dat zal worden opgelost in de volgende update van Microsoft Edge en dat al kan worden getest in de versies binnen de ontwikkelingskanalen, meer specifiek in de Canary Channel-versie.

Om overmatig verbruik te voorkomen, Edge zal automatisch die tabbladen "bevriezen" die we niet gebruiken en ze in een soort slaap- of slaapstand zetten met een functie genaamd"Sleeping Tabs" Het is een evolutie van de "freeze tabs"-functie die Google al in Chrome heeft geïntroduceerd.

Dit voordeel is beschikbaar voor Edge op Windows 10 of macOS en helpt het RAM-gebruik te verminderen Een functie zet inactieve achtergrondtabbladen automatisch in de slaapstand om bronnen te sparen. Op het moment dat u dat tabblad opnieuw bezoekt, door er nogmaals op te klikken, wordt het weer actief.

Bovendien hebben ze op iets fundamenteels gewezen en dat is dat het systeem zal bestuderen welke activiteit op elk tabblad wordt uitgevoerd zodat als het audio of video op de tweede plaats afspeelt plat is, zal de browser dat tabblad niet bevriezen of opschorten.

Stappen om te volgen

Randtabbladen kopiëren
Randtabbladen kopiëren

We moeten de nieuwste versie van Edge hebben gedownload en geïnstalleerd binnen het Canarische kanaal. Nu gaan we het bekende "vlaggen"-menu gebruiken om toegang te krijgen tot experimentele functies. Ga gewoon naar Edge en typ in de adresbalk "edge://flags"

Tabbladen 1 Kopie
Tabbladen 1 Kopie

Eenmaal binnen, in het zoekvak dat in het bovenste gedeelte wordt geopend, schrijven we "Slapen" om zoektijd te besparen. We zullen zien dat een van de opties die verschijnt "Sleeping Tabs" is. We hoeven de optie alleen te markeren in "Enabled", omdat het standaard uitgeschakeld.

Tabbladen 2 Kopiëren
Tabbladen 2 Kopiëren

We moeten ook de optie "Slapende tabbladen gebruiken geobserveerde sitekenmerken heuristieken" aanvinken, wat bepa alt dat Edge bepaalde tabbladen waarin bepaalde activiteit wordt waargenomen niet sluit, omdat kan het afspelen op de achtergrond zijn van video of audio of toegang tot sociale netwerken.

Naast deze twee opties is er nog een genaamd "Schakel onmiddellijke time-out in voor slaaptabs" die eventuele time-outs negeert en de tabbladen onmiddellijk in de sluimerstand zet. Met de opties die we willen markeren, hoeven we Edge alleen opnieuw op te starten.

Tabbladen 3 Kopiëren
Tabbladen 3 Kopiëren

Eenmaal opnieuw opgestart en met de optie "Sleeping Tabs" ingeschakeld, hoeven we alleen maar naar de "Instellingen" van Edge te gaan en in de linkerzijbalk, binnen "Systeem", kijk naar de sectie "Resources opslaan" en markeer de wachttijd die moet verstrijken voordat de tabbladen worden inactief. We kunnen periodes van 15 minuten, 30 minuten, 1 uur, 2 uur, 3 uur en 6 uur kiezen.

Tabbladen 4 Kopiëren
Tabbladen 4 Kopiëren

Bovendien kunnen we een soort witte lijst maken met sites en webpagina's waarvan we niet willen dat ze door deze beperking worden beïnvloed.

Tabbladen 5 Kopiëren
Tabbladen 5 Kopiëren

Sleeping Tabs is nu beschikbaar om te testen binnen het Canarische Kanaal en hopelijk duurt het niet te lang om de stabiele versie van Edge te bereiken.

Populair onderwerp