Wilt u teruggaan naar het gebruik van de klassieke versie van Edge? U kunt dus op Chromium gebaseerde Edge verwijderen

Inhoudsopgave:

Wilt u teruggaan naar het gebruik van de klassieke versie van Edge? U kunt dus op Chromium gebaseerde Edge verwijderen
Wilt u teruggaan naar het gebruik van de klassieke versie van Edge? U kunt dus op Chromium gebaseerde Edge verwijderen
Anonim

Om eerlijk te zijn, moet ik bekennen dat ik de klassieke versie van Edge nauwelijks heb gebruikt. Gebruiker van Chrome of Firefox, de meest recente versie van Edge heeft ervoor gezorgd dat ik mijn hoofd heb omgedraaid en Microsoft nog een kans heb gegeven en hoewel ik de andere browsers blijf gebruiken, is Edge een normale geworden

Er kunnen echter mensen zijn die niet volledig overtuigd zijn van de nieuwe Edge of gewoon niet aan hun behoeften voldoen. Als dit bij jou het geval is en je hebt het niet geïnstalleerd, vermijd dan de update, maar als de update al op je systeem is geïnstalleerd, teruggaan naar de klassieke Edge is mogelijk door deze stappen te volgen

Terug naar de klassieke versie

Kant
Kant

De nieuwe op Chromium gebaseerde browser is een enorme verbetering geweest en inderdaad, het is een sterke gok van Microsoft dat het een grote verscheidenheid aan platforms heeft bereikt. De nieuwe Edge is beschikbaar op Windows, maar ook op iOS, Android, macOS en Windows 7.

Maar voor degenen die het niet willen gebruiken en liever bij de klassieke versie blijven, is deze mogelijkheid nog steeds reëel, hoewel het niet zo eenvoudig is als het verwijderen van een update uit het menu "Instellingen".

Wanneer u de nieuwe Edge installeert via Windows Update, wordt Edge automatisch teruggezet naar de klassieke versie. Om het terug te krijgen, moeten we een paar stappen volgen en wat code in de systeemconsole typen.

Methode 1 1
Methode 1 1

We hebben toegang nodig tot de functie "Opdrachtprompt", waarvoor het voldoende is om Symbool… in het zoekvak te typen. Wanneer we de snelkoppeling zien, klik met de rechtermuisknop om toegang te krijgen tot de optie "Als administrator uitvoeren".

Methode 1
Methode 1

Eenmaal binnen, moet je typen of, als je wilt, de volgende opdrachtregel kopiëren, met respect voor de spaties. Het nummer 85.0.564.51, in dit geval is het de versie van Microsoft Edge op mijn computer.

Alternatieve methode

Methode 2
Methode 2

Een andere methode is om PowerShell te gebruiken In Verkenner moet u zoeken naar het pad "C:\Program Files (x86)\Microsoft\Edge \ Application " Eenmaal gevonden, moet u de versie van Edge selecteren die u gebruikt, in voorbeeld 85.0.564.51 en open vervolgens de installatiemap.

Eenmaal binnen, moet je het tabblad "File -> PowerShell -> PowerShell" openen (als beheerder). Typ vervolgens "cmd" en druk op "Enter". Eenmaal binnen moet je de instructie onder deze regels typen en op "Enter" drukken:

Vanaf dat punt zou toegang moeten hebben tot de klassieke versie van Edge.

Populair onderwerp