Microsoft onderzoekt een bug die vertraging veroorzaakt bij het rechts klikken op apps op de taakbalk

Inhoudsopgave:

Microsoft onderzoekt een bug die vertraging veroorzaakt bij het rechts klikken op apps op de taakbalk
Microsoft onderzoekt een bug die vertraging veroorzaakt bij het rechts klikken op apps op de taakbalk
Anonim

Het is je misschien niet opgevallen, maar Windows 10 heeft last van een beetje vertraging wanneer het contextmenu wordt weergegeven bij het uitvoeren van een applicatievastgezet naar de taakbalk. Dat is tenminste wat Bruce Dawson (randomscii), een Google-ingenieur die Microsoft de bug heeft laten onderzoeken, zegt.

Het kan zijn dat als je computer erg krachtig is dankzij de nieuwste hardware, je het niet merkt, hoewel blijkbaar top-of-the-range pc's met Windows 10 hier niet aan ontsnappen, zouden we kunnen zeggen, mislukking. Een probleem dat Microsoft zelf al erkent en al aan werkt.

Millisecondenprobleem

tijd en vertraging
tijd en vertraging

Deze vertraging treedt op wanneer we met de rechtermuisknop op een toepassing op de taakbalk klikken. Op dat moment wordt een functie genaamd "Jump List" uitgevoerd, aanwezig sinds Windows 7 en een animatie wordt geproduceerd die een vertraging biedt van tussen 200 en 250 ms totdat het menu verschijnt.

Bruce Dawson, de eerder genoemde Google-ingenieur, heeft erover geklaagd in een Github-bericht. Hij stelt dat hij het probleem heeft opgemerkt op een apparaat met 32 GB RAM en een SSD van 2 TB, dus het is een apparaat met overtollige hardware:

In feite waarschuwt het dat deze vertraging, deze vertraging, kan worden gezien met elk programma, zelfs met Kladblok. Dawson heeft de nodige controles uitgevoerd en de volgende tijdsperioden vastgesteld:

Een klacht die bij Microsoft werd herhaald door Rich Turner, Senior Program Manager bij Microsoft. Het bedrijf heeft het bugrapport erkend en Turner zegt dat ze het rapport al onderzoeken en uitkijken naar het delen van hun bevindingen.

Het is waar dat we het over milliseconden hebben, dus voor sommigen is het een haarkloverij, maar blijkbaar is het een belemmering in de operatie dat volgens Dawson het kan worden gecorrigeerd met de juiste modificatiesom van dit prestatieprobleem af te komen.

Populair onderwerp