Microsoft kondigt nieuwe functies in Word aan: audiotranscriptie en dicteertool in Word arriveert

Inhoudsopgave:

Microsoft kondigt nieuwe functies in Word aan: audiotranscriptie en dicteertool in Word arriveert
Microsoft kondigt nieuwe functies in Word aan: audiotranscriptie en dicteertool in Word arriveert
Anonim

Naast Windows is het andere "handelsmerk" van Microsoft de kantoorsuite. Met bekende geïntegreerde applicaties zoals Word, PowerPoint, Excel… is het een van de meest gebruikte tools wereldwijd die zijn markt nog meer heeft zien groeien met zijn beschikbaarheid op mobiele telefoons en tablets.

We hebben herhaaldelijk over Office gesproken, over het nieuws dat Microsoft heeft vrijgegeven voor de verschillende leden die deel uitmaken van zijn kantoortoepassingspakketten. En vandaag blijven we achter met twee nieuwe functies die het Amerikaanse bedrijf aankondigt voor WordTwee verbeteringen op basis van het Azure Cognitive Services AI-platform.

Transcriberen in Word

Vertaling
Vertaling

De eerste hiervan is de Transcribe in Word functie. Een tool waarmee we de gesprekken direct in Word kunnen opnemen dankzij een automatische transcriptie. Een functionaliteit waarmee het spreken van verschillende mensen kan worden gedetecteerd en onderscheiden.

Zodra de transcriptie is gegenereerd, kan de gebruiker delen van de opname opnieuw bekijken door de audio met tijdstempels af te spelen en, indien nodig, de juiste correcties aanbrengen. Op dezelfde manier waarop we een gesprek in re altime kunnen opnemen, we kunnen ook een bestaande audio laden in bestanden van het type.mp3,.wav,.m4a of.mp4 om het woord te verkrijgen transcript.

Deze tool ondersteunt momenteel alleen Amerikaans Engels en heeft een limiet van vijf uur transcriptietijd per maand voor geüploade opnamen en een maximale bestandsgrootte van 200 MB. Het is beschikbaar voor Microsoft 365-abonnees en is compatibel met de nieuwe Microsoft Edge- of Chrome-browsers.

Microsoft Word-dictaat

dictaat
dictaat

Aan de andere kant komen er verbeteringen aan de dicteerfunctie van Microsoft Word die nu spraakopdrachten ondersteunt dankzij een reeks compatibele opdrachten. De gebruiker kan instructies activeren om een tekst op te maken, zoals "laatste zin vet" of "startlijst" of "laatste zin vet".

Gesproken dicteren in Word is gratis beschikbaar in Word voor het web en Office Mobile door u aan te melden bij ons Microsoft-account. De desktop-apps van Word en Word voor Mac in Microsoft 365 zullen tot het einde van het jaar moeten wachten om deze verbetering te ontvangen.

Populair onderwerp