Dus je kunt de nieuwe functies van Windows 10 als eerste uitproberen: we vertellen je hoe je je aanmeldt voor een Insider Program-kanaal

Inhoudsopgave:

Dus je kunt de nieuwe functies van Windows 10 als eerste uitproberen: we vertellen je hoe je je aanmeldt voor een Insider Program-kanaal
Dus je kunt de nieuwe functies van Windows 10 als eerste uitproberen: we vertellen je hoe je je aanmeldt voor een Insider Program-kanaal
Anonim

Dit jaar hebben we een belangrijke verandering gezien binnen het Insider-programma: de ringen hebben plaatsgemaakt voor de kanalen als het gaat om het kunnen testen van de nieuwe builds die Microsoft periodiek lanceert om proberen het nieuws dat zal aankomen in de stabiele versies van Windows die later op de markt komen.

Een wijziging die echter geen wijzigingen biedt in het proces van het vrijgeven van builds. We hebben nu drie kanalen (Dev Channel, Beta Channel en Release Preview Channel), in echte Edge-stijl, de Chromium-gebaseerde browser. Drie min of meer gedurfde kanalen om nieuwe dingen te proberen die later naar Windows 10 zullen komen en die je kunt openen door deze stappen te volgen.

Word lid van een kanaal

Kanalen
Kanalen

En het feit is dat aanmelden en deelnemen aan het Insider-programma heel eenvoudig is en we zullen het hele proces in dit artikel beschrijven. Als je geïnteresseerd bent om een "insider" te zijn en de ontwikkelingsversies van Windows 10 voor iemand anders wilt proberen, begin er dan nota van te nemen.

Maar eerst en vooral is het handig om duidelijk te zijn hoe elk van de kanalen waartoe we toegang hebben, anders is:

  • Ontwikkelingskanaal (Ontwikkelingskanaal): degenen die het Dev-kanaal kiezen ontvangen eerder builds Zij zijn de eersten in een cycle en bevat de laatste work-in-progress-code van onze technici, dus ze zijn niet zo gepolijst en kunnen systeeminstabiliteit of bugs veroorzaken. Deze builds zijn gericht op verbeteringen die in toekomstige versies van Windows 10 zullen verschijnen wanneer ze gereed zijn, en kunnen worden geleverd als volledige OS-buildupdates of servicereleases. Het doel is om de nodige feedback te genereren om bugs te corrigeren
  • Beta Channel: Met meer gepolijste builds dan het Dev Channel, geeft het toegang tot relatief betrouwbare updates die zijn gevalideerd door Microsoft en tot verbeteringen die in toekomstige versies van Windows zal komen. Deze builds zijn minder buggy en zijn gekoppeld aan een specifieke aankomende release, zoals 20H1 hierboven. En het doel blijft hetzelfde: technici helpen bugs op te lossen en ze te laten repareren vóór een grote release.
  • Release Preview Channel: Gericht op beginnende gebruikers en IT-professionals, het is in de eerste plaats bedoeld voor bedrijven om te leren over en te valideren aankomende releases van Windows 10vóór een brede uitrol binnen uw organisatie. Dit zijn de drie kanalen waarin het Insider-programma vanaf het einde van de maand zal worden verdeeld. Drie kanalen die mogelijk meer zijn, aangezien ze aankondigen dat naarmate Windows 10 in de toekomst evolueert, nieuwe kanalen kunnen worden geïntroduceerd die insiders nieuwe ervaringen brengen.

Stappen om te volgen

Jumpstory downloaden20200709 083037
Jumpstory downloaden20200709 083037

De eerste stap om deel uit te maken van het Insider-programma in een van de kanalen is om het "Instellingen"-menu te openen met behulp van het tandwiel dat we vinden in de balk "Thuis".

Insider 0 Kopie
Insider 0 Kopie

Eenmaal binnen moeten we zoeken naar de sectie "Update en beveiliging" en in het menu aan de zijkant kijken, een sectie met de tekst "Program Windows Insider".

Insider 1 exemplaar
Insider 1 exemplaar

We voeren het in en in het middelste deel zien we een toegang genaamd "Start" waarop we moeten klikken om een nieuw configuratievenster te zien, maar niet voordat we een gebruiker hebben gekozen account Microsoft, meestal degene die we hebben gekoppeld aan Windows 10.

Insider 3 kopie
Insider 3 kopie
Insider 4 Kopie
Insider 4 Kopie
Insider 5 kopie
Insider 5 kopie

Klik op "Doorgaan" en Windows 10 vraagt ons bij welk kanaal we willen aansluiten (ontwikkelingskanaal, bètakanaal of releasevoorbeeldkanaal), waarbij standaard het bètakanaal wordt aanbevolen. Ondanks dit advies kunnen we een van de andere twee kanalen kiezen.

In het geval van het ontwikkelingskanaal dat ik heb gekozen, kunnen we de nieuwe functies vóór iemand anders testen, behalve met het daaruit voortvloeiende risico op meer bugs en storingen die niet gecorrigeerd.

Insider 6 Kopie
Insider 6 Kopie

Na een venster dat enkele aspecten van het Insider-programma verduidelijkt waarin we op "Doorgaan" zullen drukken, zullen we zien hoe Windows 10 ons vraagt om de computer opnieuw op te starten om de meest recente beschikbare build te downloaden.

Insider 8 kopie
Insider 8 kopie

Wanneer deze begint te downloaden, kunnen we alleen maar wachten Ondertussen kunnen we, als we naar het gedeelte Insider-programma gaan in "Update en beveiliging", zien hoe het kanaal dat we hebben gemarkeerd gekozen en daaronder zien we een tabblad met de tekst "Stop met het krijgen van voorbeelden"

Insider 7-kopie
Insider 7-kopie

En het is dat als we het beu worden om bij het Insider-programma te horen we ook "het schip kunnen verlaten" en terug kunnen gaan naar normale Windows-gebruikers door gewoon dat tabblad te activeren.

Populair onderwerp