DirectX zal niet langer een mysterie zijn: zodat u kunt achterhalen welke versie u op uw computer heeft en zodat u deze kunt bijwerken

Inhoudsopgave:

DirectX zal niet langer een mysterie zijn: zodat u kunt achterhalen welke versie u op uw computer heeft en zodat u deze kunt bijwerken
DirectX zal niet langer een mysterie zijn: zodat u kunt achterhalen welke versie u op uw computer heeft en zodat u deze kunt bijwerken
Anonim

Je hebt vast wel meer dan eens van DirectX gehoord, vooral als je je pc gebruikt als middel om toegang te krijgen tot je favoriete videogames. DirectX, die aanvulling die nodig is elke keer dat we een spel gaan installeren en dat sinds de komst met Windows 95 versies en versies heeft gezien

Maar weet je echt waar DirectX voor is? Hoe weet u welke versie u gebruikt of hoe u kunt updaten? Dit is het doel van dit artikel. Ruim de onbekenden rond DirectX op, een basisontwikkeling van Microsoft om games op onze pc te kunnen installeren.

DirectX zonder mysteries

directe x
directe x

Zonder verder oponthoud, DirectX is een reeks instructies die Windows heeft. Een reeks API's die beschikbaar zijn voor ontwikkelaars, zodat de game snel en direct toegang heeft tot de hardware van de computer.

Sinds de Windows 95-versie is DirectX geleidelijk geüpdatet te allen tijde aangepast aan de behoeften en vereisten, zowel als gevolg van de evolutie van software en hardware. Elke versie die op de markt komt, doet dit door nieuwe mogelijkheden en technologieën te bieden waarvan de nieuwe titels die in de winkels verschijnen profiteren.

Image
Image

DirectX heeft een duidelijk en uniek doel: het mogelijk maken dat wanneer we een videogame op onze computer installeren, het correct werkt Dat elk van de titels compatibel is met een versie van DirectX, zodat ze het volledige potentieel van de dienstdoende Windows kunnen benutten.

Bij het installeren van DirectX, installeren we een soort interface waarmee twee verschillende programma's of twee applicaties met elkaar kunnen communiceren Het vergemakkelijkt het werk van ontwikkelaars en elimineert de last achter hun rug om door de integratie van het spel met het besturingssysteem te vergemakkelijken. Wanneer een titel wordt uitgebracht, arriveert deze geoptimaliseerd voor Windows en voor een versie van DirectX.

In feite zul je zien dat in de vereisten van elke game, voordat ze in fysiek formaat werden verkocht, ze in de dozen kwamen, de versie van DirectX die nodig is om de titel te laten werken, verschijntTijdens het installatieproces controleert het spel zelfs of we een compatibele versie van DirectX hebben, zodat het goed kan werken op Windows.

Weet welke versie van DirectX u gebruikt

We weten al wat het doel van DirectX is en nu ben je zeker benieuwd naar welke versie je op je pc hebt geïnstalleerd. Een heel eenvoudig proces om uit te voeren.

Om te weten welke versie van DirectX u gebruikt, typt u gewoon het zoekvak van het "Startmenu" het commando dxdiag waarmee we toegang gaan krijgen tot de diagnostische tool.

Directx 2 kopiëren
Directx 2 kopiëren

Na een korte waarschuwing, waar we op "Ja" klikken, een nieuw venster genaamd dxdiag wordt geopend waarop we klikken en we zullen dan zien hoe we een applicatie genaamd "DirectX Diagnostisch Hulpmiddel".

Directx 3 kopiëren
Directx 3 kopiëren
Directx 4 kopiëren
Directx 4 kopiëren

Met meerdere tabbladen, kijk naar degene met het label "Systeem" en scroll naar beneden op het scherm totdat je een sectie ziet met het label "DirectX-versie": hier wordt het mysterie onthuld en kun je zien welke versie van DirectX je hebt geïnstalleerd. Een versie die mogelijk oud is, niet compatibel met recente titels. Tik op bijwerken.

DirectX bijwerken

directe x
directe x

Geen paniek, want het upgraden van DirectX op onze pc is heel eenvoudig Download gewoon de DirectX End User Runtime Web Installer die u via deze link kunt vinden. U zult zien hoe een knop verschijnt, "Download", waarop u moet klikken om het proces te starten.

Directx 5 kopiëren
Directx 5 kopiëren

Eenmaal gedownload, voeren we de applicatie uit en doen we het met beheerdersrechten. Het proces leidt ons opnieuw stap voor stap en tussen de stappen kunnen we beslissen of we de Bing-balk willen installeren of niet (ik zeg nee).

Directx 6 kopiëren
Directx 6 kopiëren
Directx 7 kopiëren
Directx 7 kopiëren

Aan het einde van het proces zien we hoe de nieuwste versie van DirectX is geïnstalleerd, de versie die we hebben geïnstalleerd vervangt en dus compatibiliteit biedt met de nieuwste games. Als we de nieuwste versie hebben, zien we een waarschuwing die ons vertelt dat de update niet doorgaat, omdat we een versie hebben die gelijk is aan of groter is dan de versie die we kunnen downloaden.

Directx 8 kopiëren
Directx 8 kopiëren

Nu, het is een andere zaak of onze hardware compatibel is, maar dat is een ander verhaal.

Populair onderwerp