Je Windows 10 pc sneller laten opstarten is heel eenvoudig door deze stappen te volgen

Inhoudsopgave:

Je Windows 10 pc sneller laten opstarten is heel eenvoudig door deze stappen te volgen
Je Windows 10 pc sneller laten opstarten is heel eenvoudig door deze stappen te volgen
Anonim

Heb je ooit ontdekt dat je pc voor altijd opstart? De hardware heeft er veel mee te maken en de apparatuur die net genoeg stroom heeft is gevoelig voor dit soort problemen. Maar niet alleen de fysieke componenten zijn erbij betrokken en de geïnstalleerde software is mede schuldig

In een team met jaren achter de rug, kunnen er geen wonderen worden verricht zonder door de kassa te gaan om stroom te krijgen om ons te helpen onze computer sneller te maken, maar we kunnen een reeks tweaks uitvoeren in Windowsinstellingen die het opstartproces met een paar seconden kunnen versnellen. We gaan twee methoden bekijken om ervoor te zorgen dat onze pc niet zo lang duurt elke keer dat we hem starten.

Taakbeheer

Snelheid 6 Kopiëren
Snelheid 6 Kopiëren

De "Taakmanager" is te hulp gekomen en in dit geval is het een oplossing die beschikbaar is voor iedereen die al die applicaties wil verwijderen die niet Ze zijn essentieel. Om dit te doen, opent u eenvoudig de bovengenoemde Taakbeheer, iets wat we kunnen doen door te zoeken in het zoekvak of met de toetsencombinatie "CTRL + SHIFT + ESC" of " CTRL + + DEL" We moeten toegang krijgen met beheerdersrechten en eenmaal binnen op het tabblad "Start" klikken.

Snelheid 8 Kopiëren
Snelheid 8 Kopiëren

Als er geen informatie verschijnt, klikken we op de "Meer details" knop onderaan het scherm. We zullen de applicaties zien die worden uitgevoerd bij het opstarten van het systeem. We hebben toegang tot informatie over de naam van de applicatie, de ontwikkelaar, de huidige status en de impact die deze heeft op het opstarten van Windows.

Snelheid 7 Kopiëren
Snelheid 7 Kopiëren
Snelheid 9 Kopiëren
Snelheid 9 Kopiëren

We moeten degene selecteren die ons interesseert, ook met de gemoedsrust dat er in deze lijst geen kritische toepassingen zijn voor de werking van het systeem. We drukken op de rechterknop en markeren "Uitschakelen", rekening houdend met het feit dat deze app niet meer werkt zolang we hem niet handmatig starten.

Snelstart activeren

Snelheid 1 kopie
Snelheid 1 kopie

Voor de tweede "truc" moeten we naar het menu "Instellingen" en binnen de sectie "Systeem" kijken we in het linkerpaneel het tabblad "Start/Sleep"Onder alle opties en onder de tekst "Gerelateerde configuratie-opties" moeten we klikken op "Extra energieconfiguratie" in het onderste gedeelte.

Er wordt een nieuw venster geopend waarin u "Kies het gedrag van de aan/uit-knoppen" aan de linkerkant moet selecteren.

Snelheid 2 kopiëren
Snelheid 2 kopiëren

Er wordt een ander venster geopend waarin we het vakje moeten aanvinken "Snel opstarten inschakelen (aanbevolen)" Als we het niet kunnen activeren, moeten we eerst klikken op"Wijzig plan-instellingen" om het selectievakje te wijzigen.

Snelheid 3 Kopiëren
Snelheid 3 Kopiëren

Eenmaal geactiveerd, hoef je alleen maar op opslaan te drukken en alle vensters te sluiten. We kunnen dan de computer uitschakelen en controleren hoe het systeem een paar seconden heeft gewonnen bij het opstarten.

Populair onderwerp