Dit zijn de stappen die u moet nemen om Cortana in Windows 10 uit te schakelen of zelfs te verwijderen

Inhoudsopgave:

Dit zijn de stappen die u moet nemen om Cortana in Windows 10 uit te schakelen of zelfs te verwijderen
Dit zijn de stappen die u moet nemen om Cortana in Windows 10 uit te schakelen of zelfs te verwijderen
Anonim

Cortana is de assistent van Microsoft, het alternatief dat, geïnstalleerd op alle Windows-computers, ging concurreren met Siri, Google Assistant en op een ander niveau met Alexa. En de waarheid is dat na verloop van tijd de situatie met de Microsoft-assistent niet goed is Bijna een getuigenis, het bedrijf heeft Cortana uiteindelijk tot een onafhankelijke toepassing gemaakt.

Daarom is het niet verwonderlijk dat er steeds meer, gebruikers zijn die Cortana willen uitschakelen of zelfs van hun computers willen verwijderen, iets wat mogelijk is sinds de komst van Windows 10 mei 2020-update. Daarom, als u in uw geval niets over Cortana wilt weten, gaan we de nodige stappen beschrijven om het te deactiveren en zelfs te verwijderen op uw computer.

Deactiveren of verwijderen

Cortana 2 kopie
Cortana 2 kopie

Als jij een van degenen bent die al de nieuwste openbare en stabiele versie van Windows op je computer heeft, moet je weten dat je nu de Microsoft-assistent kunt deactiveren of verwijderen Dit is mogelijk sinds met Windows 10 2004 Cortana officieel een onafhankelijke app werd. De mogelijkheid om Alexa op Windows te gebruiken heeft er veel mee te maken.

Gebaseerd op dit uitgangspunt, voert u gewoon de lijst met applicaties in aan het begin van Taakbeheer. Om dit te doen, drukt u gewoon tegelijkertijd op de toetsen CTRL + SHIFT + ESC en opent u zo "Taakbeheer".

Eenmaal binnen moeten we naar het tabblad "Home" gaan en zoeken naar "Cortana" in de lijst met applicaties.

Cortana 1 exemplaar
Cortana 1 exemplaar

We klikken op Cortana met de rechterknop en vervolgens op "Uitschakelen". Cortana zal stoppen met het verbruiken van bronnen en geheugen bij het opstarten elke keer dat we de computer opstarten.

Cortana 4 kopie
Cortana 4 kopie
Cortana 3 kopie
Cortana 3 kopie

Maar je wilt misschien verder gaan en Cortana van je pc verwijderen Iets wat je ook gemakkelijk kunt doen via PowerShell en een instructie die je moet typen, vermijden Dit is de manier om tik op Windows' "Register-editor", hoewel deze methode niet alle sporen van Cortana op de pc wist.

Om dit te doen, moet je naar het Startmenu gaan en zoeken naar "PowerShell". Zodra u het hebt gevonden, klikt u met de rechtermuisknop en vinkt u "Als administrator uitvoeren" aan.

Cortana 5 kopie
Cortana 5 kopie

U ziet een terminalvenster geopend en daarin moet u de volgende opdracht typen: Get-AppxPackage -allusers Microsoft.549981C3F5F10 | Remove-AppxPackage Zorg ervoor dat u de spaties behoudt en druk op het einde op de "Enter"-toets. Hiermee wordt Cortana van uw pc verwijderd.

Cortana 6 kopie
Cortana 6 kopie

Als je Cortana op een bepaald moment opnieuw wilt installeren, ga dan naar de Microsoft Store en download het als een zelfstandige app om het opnieuw te installeren.

Verwijder Cortana met Register-editor

Cortana 7 kopie
Cortana 7 kopie

Maar als we willen alle sporen van Cortana verwijderen, hoeven we alleen maar de "Register-editor" te openen. We zullen "Regedit" moeten typen en toegang krijgen met beheerdersrechten.

Cortana 8 kopie
Cortana 8 kopie

Eenmaal binnen moeten we door het zijmenu van mappen navigeren totdat we de volgende map bereiken "HKEYLOCALMACHINE\SOFTWARE\Policies\Microsoft\Windows\WcmSvc".

Cortana 9 kopie
Cortana 9 kopie

We moeten de map "WcmSvc" invoeren, die we moeten maken als deze niet bestaat en eenmaal erin klikken we er met de rechtermuisknop op en kiezen de opties "Nieuw" en "Wachtwoord".

Cortana 10 kopie
Cortana 10 kopie

We noemen de nieuwe map "WindowsSearch" en zodra het bestand "WindowsSearch" is aangemaakt, selecteren we het en met de button Klik met de rechtermuisknop om het nieuwe menu te openen waarin we opnieuw "Nieuw" moeten selecteren en vervolgens de optie "DWORD (32 bits)"In het vak moeten we "AllowCortana" schrijven en het dan de waarde "0" geven.

Cortana 11 kopie
Cortana 11 kopie

We zijn klaar en het enige dat overblijft is om de computer opnieuw op te starten zodat wanneer Cortana opstart, deze voor altijd verdwenen is.

Populair onderwerp