Een krachtiger oppervlak? Geekbench onthult een nieuwe, krachtigere Qualcomm-processor om de concurrentie het hoofd te bieden

Inhoudsopgave:

Een krachtiger oppervlak? Geekbench onthult een nieuwe, krachtigere Qualcomm-processor om de concurrentie het hoofd te bieden
Een krachtiger oppervlak? Geekbench onthult een nieuwe, krachtigere Qualcomm-processor om de concurrentie het hoofd te bieden
Anonim

Het was een van de nieuwsberichten die een paar uur geleden verscheen. De processor die werd gebruikt in de Mac Mini die aan ontwikkelaars werd geleverd, destijds dezelfde als die in de iPad Pro 2020, vernietigde de prestaties van de Surface Pro X met een Qualcomm-processor, een team dat we doen niet vergeten, het is minder dan een jaar oud

Afgezien van de controverse, is de waarheid dat Apple's sprong naar Silicone ervoor zal zorgen dat mensen gaan praten en we hebben al de eerste schetsen gezien van wat er op ons pad kan komen. Een Surface Pro X met één stap onder de prestaties? Het lijkt erop dat dit verschil kan worden verzacht, tenminste als we rekening houden met de resultaten op Geekbench, waar we een Surface met een nieuwe SoC zien.

Meer kracht

Sq1
Sq1

We wisten al dat Qualcomm aan een nieuwe processor werkt. Onthoud dat onder de specificaties van de Surface Pro X, de topprocessor, de Qualcomm SnapDragon SC8180XP, kan werken op 3 Ghz. Een processor die mogelijk is getoond op Geekbench.

Prestatie
Prestatie

Onthoud dat de Surface Pro X monteert, de SQ1 is een variant van de Snapdragon 8cx, vervaardigd met 7nm-technologie en met een zeer beperkte TDP van slechts 7 watt. Een octa-core CPU die in staat is tot 3 GHz op zijn cores.

In de populaire applicatie om de prestaties van teams te meten, is een mysterieus apparaat verschenen. Dit apparaat, met de codenaam OEMSR, zou een nieuwe Qualcomm- processor kunnen gebruiken als opvolger van de huidige Snapdragon 8cx die informeel bekend staat als de SC8180X.

In het gelekte testblad kunnen we de verwachte 8180X Plus vinden, een nieuwe SoC die Qualcomm zou testen op een Surface-apparaat en waarin de kloksnelheid stijgt naar 3, 15 GhzEen team dat in de test wordt vergezeld door 16 GB RAM, waardoor de prestaties van de Snapdragon 8cx worden verbeterd.

Gebaseerd op gelekte gegevens, dit is een processor met 8 cores waarvan 4 cores op 3,15 Ghz zullen werken, vergeleken met 3 Ghz. De 4 cores met een lager vermogen blijven draaien op 1,8 Ghz. Van zijn kant zal de Adreno 685 GPU het vermogen verhogen tot 718 Mhz.

Voor nu weten we niet of deze nieuwe processor een nieuwe Surface Pro X zal vergezellen of dat het een nieuw alternatief zal zijn dat zal worden opgenomen in het reeds bestaande assortiment op de markt.

Populair onderwerp