Je kunt nu het nieuwe Startmenu proberen in Windows 10: Microsoft integreert het in Build 20161

Inhoudsopgave:

Je kunt nu het nieuwe Startmenu proberen in Windows 10: Microsoft integreert het in Build 20161
Je kunt nu het nieuwe Startmenu proberen in Windows 10: Microsoft integreert het in Build 20161
Anonim

Microsoft heeft een nieuwe build uitgebracht binnen het Insider-programma van Windows 10. Een update die vol zit met nieuws en wijzigingen, waarvan de meest relevante die van invloed is op het Windows Start-menu, die met deze aflevering zijn aspect totaal verandert.

We hebben het al een tijdje over de aanstaande veranderingen in het ontwerp van het Windows Start Menu, veranderingen die al een realiteit zijn met de nieuwste versie van Windows 10die kan worden gedownload op het Dev Channel binnen het Insider-programma. Dit is build 20161.

Een nieuw ontwerp

via GIPHY

Eindelijk, Microsoft biedt een nieuwe look voor degenen onder jullie in het Dev Channel om van te genieten. Het nieuwe Start-menu maakt een einde aan de effen kleuren die gebruikt werden om apps te ondersteunen, die laat een meer geïntegreerd aspect in het hele systeem.

Menu wissen
Menu wissen

Tegels bieden nu een consistente look en feel, met semi-transparante achtergronden die beter integreren met de nieuwe iconen die Microsoft heeft uitgebracht.

persoonlijk menu
persoonlijk menu

Verhoog ook de mate van maatwerk. Als we de donkere modus actief hebben en de route openen "Instellingen > Personalisatie > Kleur" en de optie aanvinken "Toon de accentkleur op de volgende oppervlakken", we kunnen een meer verfijnde look bereiken in Start, taakbalk en meldingscentrum

Alt+Tab schakelt tussen tabbladen en apps

via GIPHY

Met de komst van Build 20161, door op + Tab te drukken, hebben we toegang tot alle geopende tabbladen en kunnen we ertussen schakelen, zodat we kunnen kiezen dat alleen de drie of vijf meest recente toont. En als we niet overtuigd zijn, kunnen we terugkeren naar het klassieke systeem van het pad Configuratie > Systeem > Multitasking. De enige vereiste is om Edge op de Canary- of Dev-versie (83.0.475 of hoger) te hebben.

Aanpasbare taakbalk

Bar
Bar

De taakbalk wint aan aanpassingscapaciteit, iets dat rechtstreeks verband houdt met de configuratie van het apparaat. De vastgezette applicaties zullen gerelateerd zijn aan de apps en de manier waarop we de pc gebruiken, een verandering die, ja, alleen van toepassing is op nieuw aangemaakte accounts.

Geoptimaliseerde meldingen

Kennisgeving
Kennisgeving

Microsoft verbetert meldingen en voegt nu pictogrammen toe die het voor ons gemakkelijker maken om de applicatie te identificeren waarmee elke melding overeenkomt. Een X lijkt ook de sluiting van het bericht te vergemakkelijken. Aan de andere kant, als we de concentratie-assistent hebben geactiveerd, zien we geen pictogram dat aangeeft dat deze actief is.

Wijzigingen in instellingen

Instellingen
Instellingen

Het "Configuratiescherm" blijft gehele getallen verliezen en nu hebben we in Instellingen toegang tot alle informatie op de systeempagina, gegevens die verschijnen in de sectie in "Instellingen > Systeem > Over ".

Er komen nog andere verbeteringen aan, zoals het kopiëren van onze apparaatinformatie en het vereenvoudigen van de weergegeven beveiligingsinformatie.

2-in-1-apparaten

Op een 2-in-1 apparaat, door scherm en toetsenbord te scheiden, met Build 20161 verdwijnt de vraag of we de tabletmodus willen gebruiken Dit wordt de ingestelde modus standaard en als we willen dat het systeem daarom vraagt, kunnen we dit wijzigen in de sectie Instellingen > Systeem > Tablet

Bovendien is snelle actie op apparaten zonder aanraakscherm verwijderd en is de logica die is gebruikt om het te laten starten in de modus die zou moeten.

Andere updates voor Insiders

Grafiek
Grafiek

De grafische modus die in januari voor Insiders is uitgebracht, is hier. Maakt het mogelijk om grafische ondersteuning toe te voegen aan wat een van de belangrijkste functieverzoeken van gebruikers was.

berekenen
berekenen
 • Plot een of meer vergelijkingen in de grafiek: Er kunnen meerdere vergelijkingen worden ingevoerd, zodat u plots met elkaar kunt vergelijken en de interacties tussen de lijnen kunt zien.
 • Voeg vergelijkingen met variabelen toe: als u vergelijkingen met variabelen invoert (bijvoorbeeld y=mx + b), kunt u de waarde van die variabelen bijwerken om de veranderingen in Ik leef op de kaart.
 • Analyseer de grafiek: u kunt met de muis of het toetsenbord plotten en vergelijkingen analyseren om de belangrijkste kenmerken van de grafiek te identificeren, zoals x- en y-intercepts.
 • Windows Calculator toont meerdere vergelijkingen in een donker thema.

Andere verbeteringen

 • Er is een probleem opgelost waardoor Insiders bugcontroles ondervonden bij het verbinden en communiceren met een Xbox-controller.
 • Er is een probleem opgelost waardoor sommige games en apps vastliepen bij het opstarten of niet konden worden geïnstalleerd.
 • Los een probleem op waarbij Microsoft Edge niet naar websites navigeerde wanneer WDAG was ingeschakeld in de laatste 2 vluchten.
 • Er is een probleem opgelost dat de uitlogtijd bij recente builds verlengde.
 • Er is een probleem opgelost met de Chinese Pinyin IME waarbij u, na het instellen van de gewenste IME-werkbalkoriëntatie, deze mogelijk niet meer kunt wijzigen nadat u uw pc opnieuw hebt opgestart.
 • Er is een probleem opgelost waardoor Reset deze pc altijd de fout 'Er was een probleem met het resetten van deze pc' bij opstarten vanuit Instellingen in de nieuwste builds.
 • Er is een probleem opgelost waarbij sommige Bluetooth-apparaten in recente versies hun batterijniveau niet meer weergaven in Instellingen.
 • Er is een probleem opgelost waarbij Instellingen vastliepen als je Instellingen> Privacy> Microfoon gebruikte terwijl een win32-app audio aan het opnemen was.
 • Los een probleem op waarbij als Geluidsinstellingen "geen invoerapparaten gevonden" toonden in het invoervervolgkeuzemenu en je erop klikte, Instellingen zouden crashen.
 • Er is een probleem opgelost waarbij het toevoegen van een printer ervoor zorgde dat het dialoogvenster crashte als u bij recente builds naar het dialoogvenster "Een printerstuurprogramma toevoegen" navigeerde.
 • Een grafisch probleem oplossen waardoor sommige gebruikers crashten.

Bekende problemen

 • Bezig met het oplossen van een probleem waardoor sommige systemen crashen met een bugcontrole HYPERVISOR_ERROR.
 • Bestudeer bugs die ervoor zorgen dat het updateproces gedurende lange perioden blijft hangen bij het installeren van een nieuwe build.
 • Bent u op de hoogte van de bugs veroorzaakt door Kladblok waardoor bestanden die automatisch zijn opgeslagen tijdens het opnieuw opstarten van de pc mogelijk niet opnieuw worden geopend (als die optie is ingeschakeld in Instellingen). Documenten kunnen worden opgehaald uit %localappdata%-Notepad.
 • Onderzoek meldt dat wanneer de spatiebalk wordt ingedrukt tijdens het gebruik van de Koreaanse IME in bepaalde toepassingen, het laatste teken wordt verwijderd.
 • Bezig met het aanpassen van tegelanimaties op Start om knipperende kleuren te voorkomen.
 • Voor insiders met de nieuwe + Tab-ervaring zoals hierboven vermeld, let op de instelling in Settings> System> Multitasking om alt=" "Image" + Tab in te stellen op "Alleen vensters openen" werkt momenteel niet. We zijn op de hoogte van een probleem waarbij Task Manager een CPU-gebruik van 0,00 GHz rapporteert op het tabblad Prestaties.

Als je lid bent van het Dev Channel binnen het Insider-programma, kun je de update downloaden via de gebruikelijke route, namelijk "Instellingen > Update en beveiliging > Windows Update".

Populair onderwerp