Met deze applicatie kun je in een paar stappen het scherm opnemen in Windows 10 (en macOS) en is ook gratis

Inhoudsopgave:

Met deze applicatie kun je in een paar stappen het scherm opnemen in Windows 10 (en macOS) en is ook gratis
Met deze applicatie kun je in een paar stappen het scherm opnemen in Windows 10 (en macOS) en is ook gratis
Anonim

Misschien heb je op een gegeven moment geprobeerd het scherm op te nemen en zijn de problemen opgedoken. Windows 10 heeft een screenshot-tool en je kunt ook het scherm van sommige applicaties opnemen, maar in veel gevallen kun je geen opties meer hebben. Voor iedereen die op zoek is naar een alternatief, kan Monosnap een interessante optie zijn.

Monosnap is een gratis applicatie die we gratis kunnen downloaden van de webpagina en waarmee we op een eenvoudige manier de inhoud kunnen opnemen die wordt gereproduceerd op de scherm van onze pc zelfs met geluid. De applicatie genereert een bestand in MP4-formaat dat we vervolgens kunnen opslaan of delen.

Gratis en toegankelijk

Monosnap5 kopiëren
Monosnap5 kopiëren

Zodra we de webpagina openen en Monosnap downloaden, gaan we verder met de installatie. We zullen zien hoe een nieuw pictogram op het scherm verschijnt, semi-transparant, dat we kunnen elimineren als het ons stoort door op het "-" -symbool te klikken. Daarnaast verschijnt er een nieuw pictogram in de taakbalk aan de rechterkant van het scherm.

Monosnap4 kopiëren
Monosnap4 kopiëren

Met deze twee snelkoppelingen kunnen we de opname starten, die een video genereert in MP4-formaat om compatibiliteit te garanderen en dat deze zonder problemen kan worden gedeeld en afgespeeld op elk apparaat.

Monosnap7 kopiëren
Monosnap7 kopiëren

Monosnap biedt een reeks mogelijkheden om de opname die we gaan maken aan te passen: in het gedeelte "Instellingen" kun je de kwaliteit van de video bepalen, de frames per ten tweede (FPS), in staat zijn om opname vanaf de webcam in te schakelen of figuren aan de opname toe te voegen.

Bij het maken van de schermopname met Monosnap, hoeven we alleen maar "Video opnemen" te selecteren om een transparant venster weer te geven dat bepa alt welk deel van het scherm we willen opnemen. Dit venster kan worden vergroot, verkleind en overal op het scherm worden geplaatst.

Monosnap6 kopiëren
Monosnap6 kopiëren

Zodra de grootte en positie zijn gekozen, kunnen we de opname starten door op de knop te klikken "Opnemen" We beëindigen de opname door te klikken op " Stop", in de balk die aan de zijkant van het scherm verschijnt, maar we kunnen het ook pauzeren en hervatten. Als we de inhoud van de webcam willen opnemen, klikt u gewoon op het pictogram in de vorm van een menselijk silhouet.

Monosnap-kopie
Monosnap-kopie

Bovendien is een ander voordeel dat je met Monosnap tegelijkertijd audio kunt opnemen of ook screenshots kunt maken, opties die ook verschijnen in het menu "Instellingen".

Aan het einde van de opname vraagt de app ons om de bestemming van het gegenereerde MP4-bestand te kiezen. Monosnap is gratis beschikbaar voor Windows, maar ook voor Mac.

Populair onderwerp