Boot Camp is voorlopig niet de optie om Windows 10 ARM te gebruiken op nieuwe Macs met dit type processor

Inhoudsopgave:

Boot Camp is voorlopig niet de optie om Windows 10 ARM te gebruiken op nieuwe Macs met dit type processor
Boot Camp is voorlopig niet de optie om Windows 10 ARM te gebruiken op nieuwe Macs met dit type processor
Anonim

De weddenschap die Apple is aangegaan voor het gebruik van ARM-processors in zijn apparatuur op de middellange en lange termijn, was deze week het belangrijkste nieuws. Een behoorlijke media-aardbeving die ook samenviel met de presentatie van de krachtigste supercomputer ter wereld, merkwaardig genoeg ook gebaseerd op ARM-processors

Een beweging van Apple, met grote diepgang in de industrie. Voorlopig is Intel het grootste slachtoffer, maar gebruikers zullen ook zien hoe sommige van hun gewoonten veranderen En het is dat velen die Windows via Boot Camp gebruikten, misschien afscheid moeten nemen van deze mogelijkheid.

Windows 10 op Mac in de lucht

Manzana
Manzana

Als de integratie van ARM-processors in het Mac-assortiment van Apple voltooid is, iets waar nog tijd voor is, komt er een einde aan de mogelijkheid om via Booot Camp Windows op een Mac te kunnen gebruiken. Windows, tenminste degene die we kennen, is bedoeld voor gebruik op computers met X86-processors

Vergeet niet dat je met Apple Boot Camp Windows native kunt installeren op je Mac computer met een Intel-processor en besluit een of ander besturingssysteem naar keuze te gebruiken. Een vergelijking waarbij de sleutel is om een Mac-computer met een Intel-processor te hebben.

Dan rijst de vraag… Kan Windows 10 niet worden gebruikt voor ARM-gebaseerde pc's? Een mogelijkheid die een Microsoft-manager categorisch heeft ontkend in The Verge. Apple-computers met ARM-kern hebben geen toegang tot Windows 10 voor deze architectuur:

Het gebruik van Windows 10 via Boot Camp vereist een gelicentieerde versie van Windows en dat is precies wat Microsoft niet zal doen met Windows 10 voor ARM-processors, een versie die het ook alleen is downloadbaar en kan niet in fysiek formaat worden gekocht.

We weten niet of deze houding, die nu onbeweeglijk lijkt, in de toekomst zal veranderen. Ondertussen lijkt de oplossing om via Mac toegang te krijgen tot Windows via een extern bureaublad te gaan of gewoon een Windows-pc te hebben. En het is dat andere formules die tot nu toe bruikbaar waren, zoals applicaties om VMWare of Parallels-stijl te virtualiseren, niet compatibel zullen zijn met Apple's Rosetta 2-verta altechnologie totdat ze zijn bijgewerkt.

Populair onderwerp