Files UWP: gratis, open source, te downloaden van de Microsoft Store en een alternatief voor File Explorer

Inhoudsopgave:

Files UWP: gratis, open source, te downloaden van de Microsoft Store en een alternatief voor File Explorer
Files UWP: gratis, open source, te downloaden van de Microsoft Store en een alternatief voor File Explorer
Anonim

De bestandsverkenner in Windows is een van de basishulpmiddelen van het Microsoft-besturingssysteem Dagelijks essentieel, het is ook een van de hulpmiddelen die het minst geëvolueerd als we er rekening mee houden hoe andere hulpprogramma's, met een kortere levensduur, al vanaf het begin een meer actuele en moderne interface hebben.

En dat is waar ontwikkelaar Luke Brevins naar streeft wanneer hij deze visie vrijgeeft van wat de browser voor Windows zou moeten zijn; bieden een flexibel en functioneel alternatief voor de klassieke Microsoft-browser. Een applicatie die reageert op de naam van Bestand UWP die kan worden gedownload van de Microsoft Store en ook open source is.

Open Source

bestand 5
bestand 5

Beschikbaar om te downloaden via deze link, deze applicatie probeert een draai te geven aan wat de klassieke bestandsverkenner die al tientallen jaren op onze computers aanwezig is tot nu toe heeft geboden. En hoewel we concepten hebben gezien, is de waarheid dat de evolutie in de oude applicatie niet zo geavanceerd is als het zou moeten zijn

bestand 4
bestand 4

Een applicatie die ook open source is, die te vinden is op deze Github-link zodat derden meewerken met opmerkingen en suggesties bij de ontwikkeling van het hulpprogramma.

Voorlopig is deze alternatieve versie van de browser nog in ontwikkeling en biedt een op tabbladen gebaseerde lay-out om het gemakkelijker te maken om bestanden en mappen te vinden. Bovendien, ondersteund door Fluent Design, kunt u het configureren met verschillende ontwerpen die in de toekomst zullen worden uitgebreid, afhankelijk van de ontwikkeling van de applicatie.

bestanden 3
bestanden 3

Onder de opties kunnen we dubbelklikken inschakelen om bestanden te hernoemen of de prullenbak in de zijbalk inschakelen om het gemakkelijker te maken om vanuit de browser toegang te krijgen zonder weg te hoeven kijken.

Bovendien beweert de ontwikkelaar dat het werkt aan het verbeteren van de OneDrive-ondersteuning, meer zoekopties toevoegen en zelfs het gebruik van WSL toestaan. Er is meer informatie over de ontwikkeling van Files op deze link.

Populair onderwerp