De toegankelijkheid op een Windows-pc verbeteren door de aanwijzerinstellingen aan te passen is heel eenvoudig door deze stappen te volgen

Inhoudsopgave:

De toegankelijkheid op een Windows-pc verbeteren door de aanwijzerinstellingen aan te passen is heel eenvoudig door deze stappen te volgen
De toegankelijkheid op een Windows-pc verbeteren door de aanwijzerinstellingen aan te passen is heel eenvoudig door deze stappen te volgen
Anonim

Velen van ons beseffen het niet, maar er is een brede gemeenschap van technologiegebruikers die kleine "aanpassingen" en verbeteringen nodig hebben zodat het apparaat dat ze dagelijks gebruiken basis vinden ze het prettiger. Het is nu gebruikelijk dat schermen deel uitmaken van ons dagelijks leven.

Het gebeurt op telefoons, waar bijvoorbeeld onze ouderen soms een hoger contrast of een groter formaat nodig hebben om de letters te zien… nou ja, groter en niet zo veel. Hetzelfde gebeurt als je een computer gebruikt, het maakt niet uit of deze onder Windows 10 of met macOS is. En in dit geval is een van de grootste klachten gerelateerd aan de grootte, de snelheid van de cursor en de muisaanwijzer factoren die we gemakkelijk en eenvoudig kunnen aanpassen zoals we willen.

Aangepast aan elke gebruiker

Jumpstory downloaden20200610 142956
Jumpstory downloaden20200610 142956

En het is niet de eerste keer dat ik er een klacht over hoor, met cursors die te snel bewegen of kleine muisaanwijzers. In het geval van Windows 10 is het net zo eenvoudig als toegang krijgen tot toegankelijkheidsverbeteringen.

Jumpstory downloaden20200610 143017
Jumpstory downloaden20200610 143017

Om die parameters te wijzigen die ons soms hoofdpijn bezorgen, gaat u naar het "Instellingen" Windows-menu, ofwel met de -toetscombinatie Windows + Iof door naar de onderkant van het scherm te gaan en op het tandwiel te drukken.

muis 14
muis 14

Eenmaal in "Instellingen" moeten we de sectie "Toegankelijkheid" zoeken en selecteren. In de balk aan de linkerkant zien we een sectie genaamd "Cursor en aanwijzer" en daarop klikken we.

muis 13
muis 13
muis 12
muis 12

Het menu biedt ons toegang tot verschillende mogelijkheden, waarvan de eerste gerelateerd is aan de grootte en degene die ons in staat stelt om de grootte tot 15 keer te vergroten ten opzichte van het origineel. Het is een kwestie van het aanpassen aan de smaak en behoefte van iedereen.

muis 11
muis 11

Hetzelfde als kleur, waar we het normale wit kunnen weglaten en ervoor kunnen kiezen om een zwarte cursor te gebruiken, een aangepaste gekleurde aanwijzer, een die schakelt tussen zwart en wit, afhankelijk van de achtergrond of verander zelfs de vorm.

muis 10
muis 10
muis 9
muis 9
muis 7
muis 7

We hebben toegang gekregen via de sectie "Toegankelijkheid", maar pas op, want dezelfde bestemming kan ook worden bereikt binnen "Instellingen" en het invoeren van de optie "Pas muis- en cursorgrootte aan" aan de rechterkant van het scherm

muis 1
muis 1

We hebben de manier waarop het wordt weergegeven al veranderd en aangepast en nu gaan we spelen met de aanwijzersnelheid, die soms te snel of te langzaam kan zijn.

In dit geval keren we terug naar het "Instellingen" menu en kijken nu naar de "Apparaten" sectie. Hier zullen we alle apparaten en randapparatuur zien die we via kabel en Bluetooth hebben aangesloten.

muis 5
muis 5

Zodra binnen, kijk in de linkerkolom naar het gedeelte gewijd aan "Muis" en klik erop. Hier moeten we klikken op de optie "Extra configuratie-opties" aan de rechterkant van de configuratiepagina.

muis 4
muis 4

We zullen een nieuw venster zien en klikken op het tabblad "Aanwijzeropties". Het venster toont een balk met de legenda "Selecteer de aanwijzersnelheid".

muis 2
muis 2

Waarin we moeten kiezen tussen een van de niveaus aangeboden door, waarbij de rechter zone degene is die meer snelheid biedt, terwijl de linker de beweging vertraagt. Zodra we degene hebben gekozen die ons interesseert, is het enige dat overblijft om op "Accepteren" te drukken om de wijzigingen op te slaan.

Het is een van de wijzigingen die we in deze sectie kunnen uitvoeren, omdat we ook een spoor kunnen toevoegen aan de beweging van de putero, deze automatisch laten bewegen bij elke dialoogvenster… het draait allemaal om het aanpassen van het gedrag van de muis en de aanwijzer aan de behoeften van elke gebruiker.

Populair onderwerp