Twee dagen geleden hebben we gezien hoe we de prestaties van onze computer konden optimaliseren door al die hulpprogramma's die op de achtergrond draaien te doden, maar wat gebeurt er tijdens het opstartproces? Je hoeft niet te ingewikkeld te worden en een goede formule voor de pc om op het gaspedaal te trappen is het doden van vampiertoepassingen.
De applicaties die tegelijk met ons besturingssysteem starten en niet nodig zijn. Een reeks hulpprogramma's en apps die we uit het opstartproces kunnen verwijderen door slechts een paar stappen uit te voeren die betaalbaar zijn voor alle gebruikers en die gunstig kunnen zijn voor computers met een krappere stroomvoorziening.
Taakbeheer

Dit gaat niet over ingrijpen bij hardwarewijzigingen en aanpassingen. Nee, we gaan onze portemonnee niet aanraken door de processor, schijf, geheugen, enz. dat neemt toe naarmate we applicaties installeren.
Om de zuivering te starten, moeten we de "Taakbeheer" openen. We kunnen drie methoden gebruiken en ervoor kiezen om de toetsencombinatie CTRL + SHIFT + ESC te gebruiken of om naar hetzelfde punt te gaan door op CTRL + alt=""Image te drukken " + SUPR Het derde geval is het geval in de afbeelding bovenaan en houdt in dat u met de rechtermuisknop op de balk klikt en de optie kiest "Taakbeheer"

Eenmaal in het venster van "Taakbeheer" kunnen we, als we dat willen, de inhoud die het toont vergroten, waarvoor het voldoende is om naar het onderste gedeelte te scrollen en klik op "Meer details" om meer te tonen dan alleen de applicaties die u momenteel gebruikt.

Zoek in het nieuwe menu naar en klik op het tabblad "Start" Er verschijnt een lijst met alle programma's die starten wanneer de pc opstart. Een lijst met informatie over de naam van de applicatie, de ontwikkelaar, de huidige status en de invloed die deze heeft op het opstarten van de computer (hoog, laag, geen, niet gemeten…)

Op dit punt kunnen we heel goed alles uitschakelen wat op die lijst staat, met het risico dat sommige applicaties die we dagelijks gebruiken niet meer werken en we dan moeten beginnen ze met de hand. En we kunnen het onafhankelijk doen door op een van de applicaties te klikken en "Uitschakelen" te kiezen in het vak dat verschijnt of in het onderste gedeelte van "Taakbeheer". Welke optie we ook kiezen, we gaan de basisuitrustingsfuncties niet aanraken, dus wees niet bang.


Houd er rekening mee dat als we services gebruiken die moeten worden gesynchroniseerd, ze niet meer operationeel zijn tenzij we ze handmatig starten (OneDrive en de cloud is het beste voorbeeld).