Microsoft zet in op TomTom om de dataprovider te worden in het Bing-kaartsysteem

Inhoudsopgave:

Microsoft zet in op TomTom om de dataprovider te worden in het Bing-kaartsysteem
Microsoft zet in op TomTom om de dataprovider te worden in het Bing-kaartsysteem
Anonim

Begin februari leerden we hoe Microsoft koos voor TomTom om Bing-kaarten vorm te geven. Op deze manier kwam het ertoe de alliantie te vervangen die tot nu toe was gevormd met HERE Maps van Nokia, in wat een van de meest interessante weddenschappen was die we in die tijd zagen.

In een markt waar de concurrentie hevig is en waar Google de baas is, maar op de voet gevolgd door applicaties zoals Apple Maps of Waze, Microsoft kon niet worden verwaarloosd als ik wilde doorgaan het aanbieden van een alternatief dat interessant is voor gebruikers. En als we destijds zagen hoe TomTom HERE Maps verving in Microsoft-services, kondigt het Amerikaanse bedrijf nu aan dat Bing Maps TomTom-technologie gaat gebruiken om kaartgegevens te verkrijgen.

Wedden op TomTom cartografie

hier
hier

In de overeenkomst kondigt Microsoft aan dat het TomTom's kaartsysteem zal gebruiken om toegang te krijgen tot basiskaarten in een groot deel van de wereld, met uitzondering van China, Japan en Zuid-Korea. HIER Maps, de voormalige serviceprovider, is geschiedenis.

Het bedrijf verzekert dat dit proces geen tussenkomst van de klant vereist en dat, zoals in andere gevallen, de wijziging van gegevens automatisch zal worden uitgevoerd op het Bing-platform Maps. Alle Bing Maps Platform-API's en -services "blijven beschikbaar en blijven functioneren zoals verwacht met deze wijziging" en alleen vroege versies van Windows 10 worden beïnvloed:

  • Voor Windows 10 in versie 1607 en eerder: Kaartservices zijn vanaf oktober 2020 niet wereldwijd beschikbaar
  • Voor Windows 10 in versie 1703 en eerder: Kaartservices zijn niet beschikbaar op sommige apparaten die in China worden verkocht

Dit is de nieuwste stap van Microsoft in zijn relatie met het Nederlandse bedrijf na de aankondiging in 2019 om een uitgebreide samenwerking met TomTom aan te gaan, zodat TomTom-kaarten en verkeersgegevens toegankelijk zouden zijn naar Microsoft-cloudservices.

Microsoft Azure en Bing Maps zijn de grote begunstigden van een overeenkomst, zodat het Amerikaanse bedrijf vanaf vandaag begint met het proces van gegevenstransitie voor het Bing Maps-platform. Het doel is dat in de komende maanden alle Bing Maps Platform-klanten automatisch worden gemigreerd naar TomTom-kaartgegevens.

Populair onderwerp