Wachten op Windows 10 mei 2020-update? Deze overwegingen voorafgaand aan de upgrade kunnen sommige problemen voorkomen

Inhoudsopgave:

Wachten op Windows 10 mei 2020-update? Deze overwegingen voorafgaand aan de upgrade kunnen sommige problemen voorkomen
Wachten op Windows 10 mei 2020-update? Deze overwegingen voorafgaand aan de upgrade kunnen sommige problemen voorkomen
Anonim

Misschien wacht u op dit moment nog steeds op de update van Windows 10 mei 2020 op uw computer. Als je een min of meer recent apparaat hebt, is het niet erg goed mogelijk dat je het geblokkeerde update-bericht ontvangt en daarom heb je nog tijd om enkele veiligheidsstappen te volgen waarmee onnodige schokken tijdens het proces voorkomen

Dit zijn enkele stappen die, als vangnet, kunnen voorkomen dat een storing niet alleen het updateproces verstoort, maar ook een aantal belangrijke gegevens vooruithelpt. Advies waarbij vooral geduld de boventoon voert. Het is, kortom, een reeks stappen die altijd interessant zijn, tenminste om te observeren, voordat er een update wordt uitgevoerd.

Onze harde schijf organiseren

Jumpstory downloaden2020601 092807
Jumpstory downloaden2020601 092807

Met een updateproces dat meer of minder zal duren, afhankelijk van de netwerkverbinding of factoren zoals het type harde schijf dat we gebruiken, is het de moeite waard om een beetje op te ruimen en maak onze harde schijf schoon en vernietig alles wat we niet willen.

Aangezien het geen schone installatie is, wat is er dan beter dan voordat je het hebt ontvangen om een controle uit te voeren van de programma's die we hebben geïnstalleerd en die we niet mogen gebruiken, evenals alles inhoud die mogelijk niet langer nuttig voor ons is. Een taak die vervelend kan zijn, dat is waar, maar die op de lange termijn zijn beloning biedt door meer ruimte op de harde schijf te hebben en alles klaar te laten voor een geoptimaliseerd besturingssysteem.

Kopiëren, kopiëren, kopiëren…

Jumpstory downloaden20200601 100648
Jumpstory downloaden20200601 100648

Iets basaals en niet alleen om toe te passen voor een update. Bijna alsof het een gebod is, is het essentieel om een reservekopie te hebben van al die gegevens en documenten die we belangrijk vinden en waarvan het verlies een reëel probleem kan zijn.

En nu, dat we de harde schijf van de computer vrij hebben gelaten van afval is het misschien een ideaal moment om alles wat ons interesseert veilig te houden om problemen te voorkomen in het geval van een mogelijke storing of een incident dat zich tijdens de update kan voordoen. We hebben in een artikel al de stappen gezien in de 3, 2, 1 back-upstrategie

Houd programma's up-to-date

Updaten
Updaten

We weten al dat de update van Windows 10 mei 2020 zich zal richten op 64-bits versies, dus als we doorgaan met de update, kunnen we programma's vinden die niet compatibel zijn.

En hoewel het niet gebruikelijk is, als deze handicap optreedt, kan de oorzaak van de fout liggen in geïnstalleerde programma's die niet zijn bijgewerkt naar de nieuwste versies. Daarom is het interessant om de geïnstalleerde programma's te bekijken en controleren of er updates in behandeling zijn, dat wil zeggen in het geval dat ze niet worden bijgewerkt of ons in ieder geval automatisch op de hoogte stellen.

Is er genoeg ruimte?

Ruimte
Ruimte

Een van de basispunten en gerelateerd aan de vorige twee, gaat door de ruimte kennen die we vrij hebben op de harde schijf Een ruimte die mogelijk voordeel heeft gehad van de vorige taak van schoonmaak die we hebben uitgevoerd. Je kunt het proces niet starten met een paar gratis gigabytes of zelfs megabytes, omdat je de update niet eens kunt downloaden.

Stel je voor dat we een volle harde schijf hebben net op het moment dat we verder gaan met downloaden en installeren. We kunnen dit voorkomen door te controleren en op te schonen wat we hebben opgeslagen om aan alle noodzakelijke vereisten te voldoen.

Pas op voor antivirus

antivirus
antivirus

Hoewel Windows Defender op dit moment aanwezig is als antivirusprogramma op een groot aantal computers, zijn er nog steeds veel gebruikers die een antivirusprogramma van derden hebben geïnstalleerd. Programma's die meer dan één hoofdpijn kunnen veroorzaken tijdens de installatie en die kunnen worden vermeden door de antivirus tijdelijk uit te schakelen om mogelijke conflicten te voorkomen.

Dit is om te voorkomen dat het antivirusprogramma, antimalware… interferentie veroorzaakt tijdens het updateproces.

Controleer aangesloten apparaten

Jumpstory downloaden2020601 100726
Jumpstory downloaden2020601 100726

Het is erg belangrijk om deze sectie te kennen, want als we randapparatuur op de pc hebben aangesloten, kunnen we een probleem tegenkomen tijdens de update. En hoewel het niet gebruikelijk is, is het raadzaam om al die randapparatuur los te koppelen die weop de computer hebben aangesloten.

Onder deze apparaten is het belangrijk om externe opslageenheden, gamecontrollers, digitaliserende tablets te benadrukken… we hebben het niet zozeer over toetsenborden of muizen, maar over andere elementen die compatibiliteitsproblemen kunnen veroorzaken. We zouden kunnen zeggen dat alles wat niet essentieel is, gevoelig is om tijdens het proces te worden "losgekoppeld" om mogelijke interferentie te voorkomen.

Geduld en wacht op de update

Jumpstory downloaden2020601 092732
Jumpstory downloaden2020601 092732

We hebben gezien hoe dankzij de tool Media Creation Tool het mogelijk is om de aankomst van de update te forceren om wachten te voorkomen, maar we mogen niet vergeten dat Microsoft niet aanraadt te forceren het proces.

Als je al deze stappen al hebt ondernomen, staat je computer al klaar om te wachten op de komst van de Windows 10 mei 2020-update. Het zal waarschijnlijk een paar uur duren (of dagen) om beschikbaar te zijn, maar het is raadzaam om te wachten en als er een storing is, zal ons team zal niet aangetast worden gezien.

Voor het geval dat, zoals ze zeggen, het erom gaat je pc klaar te maken om te upgraden voordat je doorgaat met de lente-update. En hoewel de komst van de update progressief is, kan het geen kwaad om voorbereid te zijn.

Populair onderwerp